Snyggt hår i sommar

10 tips som fixar frissan

NÖJE
Foto: stefan mattsson
Lockar till GLÄDJE. Sommarens alla nöjen sliter på håret. Men det finns knep för att slippa ett akutbesök hos frisören i höst.

1. Ge extra frukt

Sol och bad torkar ur håret. Använd inpackningar en gång i veckan. Spraya gärna håret med balsamspray som inte sköljs ur och fyll på under dagen. Ha gärna inpackningen hela dagen när du är på stranden.

2. Välj en borste

Var försiktig med att borsta håret för hårt och mycket om du har långt hår. En äkta svinborste är bra. Kamma nerifrån och uppåt och red ut tovorna försiktigt. Var särskilt försiktig när håret är blött.

3. Klipp ofta

Klipp ofta och lite - det enda botemedlet mot kluvna toppar.

4. Skydda håret

Täck över håret i solen eller använd solskydd.

5. Massage hjälper

Massera hårbotten, det ger mycket blod till hårsäckarna och ger näring. Ta en bredtandad borste och gör små cirkelrörelser i hårbottnen och massera.

6. Skölj efter badet

Klor och salt sliter. Klor kan till och med göra blonda hår lätt gröna.

7. Tvätta inte för ofta

Tvättandet sliter på håret. Tre gånger i veckan räcker.

8. Välj rätt shampo

Välj ett djuprengörande schampo och balsam med UV-skydd. Det finns schampon som tar bort klor, saltvatten och mineraler, vilket är viktigt för att inte få en grönaktig ton i blont och blekt hår.

9. Använd mjuka snoddar

Använd bara tygbeklädda snoddar och mjuka klämmor. Sätt inte alltid tofsen på samma ställe. Blöta strån drar ihop sig, när de torkar expanderar de och går då lätt sönder.

10. Använd solhatt

Skydda hår och skalp med solhatt, sjalett eller keps. Använd skyddande gelé eller spray för skalpen.

Glöm inte håret i sommar! Sol, salta bad och klor sliter på håret och gör det torrt och livlöst. Här är knepen som gör att du slipper saxen i höst.

Petra Weiss

ARTIKELN HANDLAR OM