Trött på rumpan? Skaffa dig en ny

Nu kan kirurgerna operera (nästan) allt

NÖJE

Silikonbröst för män?

Inlägg för snyggare rumpa?

Fylligare örsnibbar?

Inga problem – plastikkirurgerna fixar allt.

INGA GRÄNSER Fastare rumpa, fylligare örsnibbar, borttrollade åderbråck, muskulösare bröstkorg… I dag kan plastikkirurgerna fixa till allt på din kropp som du är missnöjd med. Men se till att bankkontot är välfyllt.

Norska Verdens Gang har publicerat en lista över vilka kroppsdelar som kan förskönas genom estetiska plastik-operationer.

Eftersom norska plastikkirurger är mer konservativa än sina svenska kollegor åker många norrmän till Sverige för att utföra mera sällsynta ingrepp.

Här skönhetsopereras omkring 15 000 personer varje år. De flesta är kvinnor som vill fettsugas eller operera brösten. Bland de mera ovanliga ingreppen märks följande:

Män som opererar in silikonplattor i brösten för att se mera vältränade ut.

– Implantatet läggs högt upp, ganska nära nyckelbenet, under bröstmuskeln. När vi opererar mansbröst använder vi en fastare form av silikon, säger Per Hedén, plastikkirurg på Akademikliniken i Stockholm, till Aftonbladet.

Silikoninlägg i rumpan. Ett implantat på varje sida opereras in i en ficka i stussens övre del, mellan stora och lilla sätesmuskeln. Allt för att rumpan ska bli fastare och rundare.

Eget kroppsfett, från lår eller mage, specialbehandlas och sprutas in för att bygga fyllighet – i till exempel läppar, händer och vid kindbenen.

– Jag har till och med opererat in fett i örnsnibbar, säger Per Hedén.

”Utseendefixerade”

Frode Amland, plastikkirurg vid Nobel Clinic i Oslo, rasar mot de svens-ka ingreppen.

– Helt fel! Vi lever i ett alltför utseendefixerat samhälle. Lyckligtvis är den norska branschen konservativ, säger han.

Kroppsdelarna kirurgen kan fixa – MÄN

KVINNOR

Tidigare artiklar i samma ämne

Hans Österman