Testa de nya lunchlyften

Fyra metoder som gör huden slätare

NÖJE

Gärna ett föryngrande lyft - men helst utan kniv.

Idag vill vi kunna lyfta oss på lunchen och slippa lång rehabilitering och smärtsamma ingrepp.

Här är fyra nya metoder som gör huden slätare.

Vi vill se unga ut, men inte till vilket pris som helst. Lätta, snabba och snälla lyft som inte ger för mycket smärta, ärr och eftervård är framtidens metoder.

Nu gör vi hellre ingrepp som ger ett naturligare resultat. Vi väljer istället att göra dem tidigare i livet, ofta redan vid 30.

Men det går att sakta ner rynkornas framfart utan kirurgi. Sov ordentligt, använd hög solskyddsfaktor och undvik rökning. Då blir huden vackrare och rynkorna färre.

Kost, alkohol och stress påverkar också din hud negativt. Även om dina gener till stor del bestämmer i vilken takt du åldras, är det dina vanor och ovanor som avgör.

Intresset har ökat

Vi har blivit mer medvetna om vad som gör oss rynkiga. Samtidigt har intresset för rynkbehandlingar ökat.

- Idag vill vi gärna ha naturliga metoder som är lite snällare mot huden. Men då får man ha klart för sig att de inte ger samma effekt som de traditionella, säger Ulf Samuelsson, plastikkirurg på Akademikliniken i Stockholm.

Laser och naturliga utfyllnader som hyaluronsyra är de populäraste metoderna idag och nu kommer rynkbehandlingar med radiovågor. Samtliga är metoder där effekten kan ta upp till ett halvår att se.

Även fjäderlyft, det senaste från Ryssland, kan göras på en halvtimme - utan ärr. Där lyfts huden upp inifrån med suturtråd. Kostnad: 30.000 kronor - per tråd.

Monica, 55: Det sticker till lite

Provade Restylane vital Monica före och efter.

Så funkar Restylane Vital

Katlin, 44: Jag väntar gärna på resultatet

Thermoacool. Produktbild före och efter behandling.

Så funkar Thermacool