Svettas med stil

Så ser du helt rätt ut på gymmet i vår

1 av 2
Färgstark ärmlös topp i funktionsmaterial med svarta kantsömmar. Capribyxorna är även de i funktionsmaterial med stretch. Bägge från Nikes vårkollektion.
NÖJE

Vill du vara rätt på gymmet – satsa på vida byxor. Och starka färger. Det är yogainspirerat som gäller i vår.

Nytt år betyder nya trender, även på gymmet. Träningsåret 2006 influeras av allt som har asiatiska kampsporter och yoga att göra.

Vida byxor

Den så kallade wellness-hajpen, med både kropp och själ i fokus, har blivit folklig och efterfrågan på lämpliga kläder att träna i ökar. Vida byxor och mer "dressade" plagg, som inte ser ut som klassiska träningskläder kommer stort i vår.

– Den asiatiska känslan är tydlig. Det är klara färger som rosa och lila som gäller. Materialen är mjuka och har blomtryck och pärlor, säger Stefan Enander, affärsområdeschef på Intersport.

Fotbollstrend

Danstrenden håller också i sig, påeldad av alla dansprogram på tv. Den klassiska gråmelerade collegebyxan kommer också att vara ett viktigt plagg i vår, både att dansa och utöva yoga i.

Att det är fotbolls-VM på gång går inte heller träningsmodet förbi. Fotbollskollektioner kommer från nästan alla märken under våren, många i nya lätta material.

Träna in det nya året med starka färger och vida byxor

Miranda Sigander