Snygga Scarlett klarar nya tv-tekniken

Men Keira är för ful, tycker sminköser

NÖJE

LONDON

Scarlett Johansson klarar sig. Keira Knightley får det jobbigare.

Snart vet vi vilka stjärnor som är snygga. På riktigt.

Tack vare den nya skoningslösa tv-tekniken.

Foto: AP
Har inget att dölja Scarlett Johanssons utseende håller för den nya, skarpa tekniken.

Hdtv hyllas som det största tekniksprånget sedan vi fick färg-tv. Bilden i burken kommer enligt förespråkarna att vara fem gånger skarpare än i dag.

Men alla jublar inte. En och annan hyllad stjärna fingrar nog nervöst på sina kabbala-band när effekterna av den nya tekniken kommer på tal.

Finnar och veck börjar synas

För våra illusioner om det glittriga folket är på väg att krossas. Skarpare tv-bild innebär att vi kommer att se dem som de ser ut. I verkligheten. Skavanker i ansiktet, som inte syns i tv nu, kommer plötsligt att finnas där. Finnar, veck och rynkor. Allt. Stjärnorna kommer inte längre att kunna gömma sig bakom tjocka lager av smink. Ett ansiktslyft räcker inte heller.

Medlemmarna i Storbritanniens förbund för sminkartister och frisörer har tillfrågats om vilka stjärnor som kommer att klara tekniksprånget.

Scarlett Johansson, 21, kan andas ut. Liksom Kate Winslet och Catherine Zeta-Jones. De har alla en hy utan skavanker, skriver The Times.

De klarar nya supertv:n... Orlando Bloom, Kate Winslet, Johnny Depp och Catherine Zeta-Jones kommer att klara den nya tekniken bra, tror de tillfrågade sminkartisterna och frisörerna.
...men de får det svårare Stjärnor som Joan Collins, Michael Douglas, Cameron Diaz, Brad Pitt och Keira Knightley får det tuffare.

Jens Kärrman