Svenskt igen för Madonna

Valde Maxjennys kläder till videon

1 av 3 | Foto: WARNER
HELLO SWEDEN?… På videon till nya singeln ”Sorry” har Madonna klätt sina dansare i svenska Maxjenny Forslunds metallfärgade bikinis. ”Det kändes som ett skämt innan jag förstod att det var på allvar”, säger Maxjenny Forslund.
NÖJE

LONDON

Superstjärnan Madonna väljer svenskt - igen.

I nya videon syns kläder av den svenska designern Maxjenny Forslund:

-Jag trodde nån skämtade först.

Det började med regissören Jonas Åkerlund. Sedan dess har listan på svenskar som på olika sätt anlitats av Madonna vuxit allt längre.

Efva Attling gjorde smycken åt superstjärnan. Stakka Boo video.

På nya skivan "Confessions on a dancefloor" medverkar fem olika svenska producenter och låtskrivare.

Dessutom byggde första singeln "Hung up", som toppat listorna i mer än 40 länder, på en melodislinga lånad från ABBA:s klassiker "Gimme, gimme, gimme".

Dags igen

Nu är det dags igen. I Madonnas video till låten "Sorry" flimrar kläder skapade av den svenska designern Maxjenny Forslund förbi.

Plaggen som syns är en metallglittrande bikini och en jacka med puffärm och en rejäl krage.

-Det är Madonnas dansare som har dem på sig. Man kan inte få allt, säger Maxjenny Fors-lund.

I januari kontaktades hon av stylist som jobbar åt Madonna med en förfrågan om det gick bra att låna hennes kollektion till en videoinspelning.

Maxjenny Forslund trodde först att någon drev med henne, alternativt att någon utgav sig för att jobba som stylist för att kunna ha kläderna på någon fest.

Tog det för skämt

-Madonna är en sån superkändis, det kändes som ett skämt först. Det var först när de erbjöd sig att betala för frakten, som är rätt dyr, som jag förstod att det var allvar.

Här är Madonnas svenska favoriter

Jens Kärrman