Slät och snygg på en timme

Guide: Här är nya lyften – utan kniv

NÖJE

Glöm dyra och smärtsamma ansiktslyft!

Nu finns metoderna som lovar att ta bort rynkorna — utan att ta till kniven.

Aftonbladet har kollat upp de senaste nyheterna.

Foto: Getty Images
Snabblyft Nu är de här – ansiktslyften som håller länge och lovar färre rynkor utan operation.

Aldrig har vi investerat så mycket i skönhetsbehandlingar som nu. Kunderna kräver synliga resultat och fler och fler behandlingsapparater och metoder med konstiga namn dyker upp på marknaden.

För några år sedan kom det intensivt pulserande ljuset (IPL) som revolutionerade ansiktsbehandlingarna utan att behöva ta till kniven. Nu har den nya generationens ljusbehandling kommit: FPL- teknik heter den.

– Det är en blixtljusbehandling som bygger på fluorescerande ljus. Maskinen tar tillvara ljusets våglängder på ett bättre sätt så att behandlingsresultatet på huden blir jämnare, berättar Elizabeth Moberg, hudterapeut på Derma Pro Medical i Anderstorp.

Det fluorescerande ljuset leds ner via blodet i huden och en lätt inflammation gör att kollagenproduktionen i huden ökar. Effekten syns efter några veckor. Hudtonen förbättras och pigmenteringar dämpas.

Hur ska man hitta rätt i behandlingsdjungeln?

– Gå på rekommendationer av vad andra har gjort och varit nöjda med. Se till att kliniken och behandlingarna leds av personer med medicinska kunskaper, säger Elizabeth Moberg.

Hur vet man att salongen är seriös?

– Kolla efter certifieringsemblem på salongen eller kliniken. Varje klinik ska vara godkända och utbildade på sin behandlingsapparatur för att få utföra behandlingar.

FPL – Fluorescerande pulserande ljus

Foto: Getty Images

Fraxel laser treatment

Thermacool

Mesoterapi

BDR – Beauty defect repair

Läs mer:

Agneta Elmegård, Åsa Passanisi