Efva Attling är modevärlden trogen

”Det är en kärlek som aldrig dör”

Foto: Peter van den Berg
Efva Attling framför sitt bidrag till utställningen ”Other side of fashion”.
NÖJE

LONDON

Efva Attlings bild av modevärlden är inte tagen på en catwalk. 

Utan en löparbana i Stockholm.

– Det är både humor och allvar, säger hon.

Efva Attling, Johan Lindeberg och Izabella Scorupco är de enda svenska stjärnorna från modevärlden som deltar i utställningen "Other side of fashion".

100 internationellt kända designers och modeller har fotograferat det de tycker speglar den okända sidan av modebranschen. Bilderna ska auktioneras ut och pengarna går till Röda Korset.

”Humor i allvaret”

Efva Attlings bild är tagen på Zinkensdamms idrottsplats i Stockholm i våras. En ung modell visar upp ett av Attlings smycken, samtidigt som hon avfyrar en låtsaspistol.

– Det finns både humor i allvar i smycket. Det är ett harnesk men står för fred, förklarar Efva Attling, när aftonbladet.se träffar henne på den stora premiären i London.

Hon var modell innan hon sadlade om till designer – och har på nära håll sett modeindustrins alla sidor. Även de dåliga. Som ung fotomodell blev hon utskälld av legendariska modellmamman Eileen Ford när hon missat ett möte.

– Jag hade kommit från Sverige och glömt att ställa om klockan rätt. Att få ett samtal från Eileen Ford där hon bara skriker i luren? Då är man ganska körd sen, hon kan verkligen frysa ut en.

Modevärlden trogen

Trots det har 54-åriga Attling blivit modevärlden trogen sedan början av 70-talet.

– Det är en kärlek som aldrig dör. Mina muskler har jag fått av att bära modetidningar, säger hon och skrattar.

Läs också

Sofia Stridsman ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM