Hur får jag bort fläcken?

NÖJE

Hej! Jag har fått en fläck av en bläckpenna på mina nyinköpta favoritjeans! Har provat att tvätta i maskin men fläcken är kvar. Har du något bra tricks?

/Kramar Karin

Stylist-Lisa: Mitt bästa knep heter Galltvål. Finns att köpa i tygbutiker, exempelvis Hemtex. Stryk ut en klick på fläcken och gnugga försiktigt. Låt verka några minuter och tvätta sedan jeansen som vanligt i tvättmaskin. Bläckfläcken försvinner och dina nyinköpta jeans är räddade!

Knep för liten plånbok

Jag är arbetslös och har inte så mycket pengar. Hur gör jag om jag ändå vill följa modet? Jag tycker om att ha kjol och klänning.

/Anna-Lena

Stylist-Ehva: Hallå, inga problem alls! Börja med att kapa din vadlånga kjol eller klänning från förra säsongen så att den slutar strax under knät. Ta en topp eller en blus och markera midjan med ett skärp utanpå. Välj en blus med puffärm och knäpp hela vägen upp. Det ska vara höghalsat! Tänk på att du kan göra många fynd på second hand. Har du en blus hemma kan du enkelt knyta en sjal runt halsen som en rosett så blir du helt rätt! Välj mustiga färger som lila och kornblått, eller grått som du bryter av med klarrött. Lycka till!

Skriv till oss!

Läs mer: