Så kapar du åt dig dröm- plaggen från Viktor & Rolf

Expertens sex knep

Foto: H&M
Modeller från visningen av Viktor & Rolf-kollektionen.
NÖJE

På torsdag smäller det! Då kommer det att vara hysteriska köer på H&M, för då släpper designerna Viktor & Rolf sin kollektion. Aftonbladets modeskribent Karolina Skande tipsar dig om hur du ska göra för att kunna lägga vantarna på de åtråvärda dyrgriparna.

På torsdag släpps Viktor & Rolfs kollektion på H&M. Räkna med trängsel och kaos. Men med några smarta knep blir de mest åtråvärda plaggen dina.

Välj butik med omsorg – Visst kommer det att vara kö och trängsel överallt, men vissa butiker är värre än andra. Bor du i Stockholm bör du undvika butiken på Hamngatan där tumultet alltid är värst. Ta dig till Kista eller Täby Centrum där det inte är fullt lika hysteriskt.

Satsa på returer – Många köper på sig massor med plagg i olika storlekar och färger för att sedan returnera hälften ett par dagar efter. Ta en sväng förbi H&M dagarna efter lanseringen och placera dig vid kassan för att se om någon returerar något som du vill ha.

Handla på nätet – 13 november släpps Viktor & Rolf-kollektionen på H&M:s webbsida. Förra året kraschade servern men det var faktiskt en hel del personer som lyckades klicka hem ett plagg eller två.

Handla begagnat – Många personer köper på sig massor med kläder i syfte att sälja kläderna på Blocket eller Tradera. Många försöker ta ut absurda överpriser i början, så lockas inte av detta, ha is i magen så kommer priserna att sjunka och du kan till slut få hem ditt drömplagg för kanske bara 50 kr mer än vad de kostade i butik.

Håll koll på modebloggarna – Modebloggarna är proffs på att få tag på kläderna från kollektionerna och det är väldigt vanligt att man efter ett par dagar kan läsa att de önskar att de fick tag på en annan färg eller en annan storlek. Här finns med andra ord möjlighet att antingen byta plagg med varandra eller kanske rentav köpa plagg.

Ha is i magen – H&M brukar alltid hävda att det endast kommer en sändning av specialkollektionen, men så är inte fallet. I veckor efter lanseringen skickas plagg runt från utländska butiker där vissa plagg inte sålt så bra och det har till och med gått rykten om att H&M fått in helt nya sändningar. Har du tur kan du med andra ord råka kliva in på ett H&M och hitta det du vill ha en eller ett par veckor efter lanseringen.

Läs mer:

Karolina Skande ([email protected])