H&M:s dyrgripar säljs i andra hand på nätet

Viktor & Rolf-kläderna heta på Blocket och Tradera

NÖJE

Hann du inte med igår när H&M släppte sin Viktor & Rolf-kollektion?

Det är inte kört för det. Snart släpper H&M plaggen på nätet och redan nu kan du hitta stora delar av kollektionen på Blocket och Tradera – men många gånger till rätt saltade priser.

Foto: Malin Bonde
Den här blusen tar H&M 498 kronor för – köper du den på en annons på Tradera kostar den i genomsnitt 798 kronor.

Det börjar nästan bli en tradition – kaoset när klädjätten på senhösten släpper en specialkollektion med kläder framtagna tillsammans med internationella stordesigners.

I år är det den nederländska duon Viktor & Rolf som står bakom kläderna, och precis som med Karl Lagerfeldt och Stella McCartney så blev det rusning till de utvalda butiker där kläderna fanns.

Men hoppet är inte ute för de som inte kunde eller helt enkelt inte orkade med trängseln när affärerna öppnade.

Släpps på nätet

– I vissa butiker har kollektionen tagit helt slut men de flesta har åtminstone en del kvar. Det kommer säkert också att komma in många returer, folk som köpte hem samma plagg i olika storlekar som de ville prova hemma. Möjligen kommer vi också att omfördela det som finns kvar mellan butikerna, säger Jenni Tapper-Hoël på H&M:s pressavdelning.

Några mer kläder finns inte på lager men för den som verkligen vill ha Viktor & Rolf-kläderna till originalpris finns en annan möjlighet kvar.

– Med start natten mellan söndag och måndag, kl 00.01, kan man beställa kläderna på vår hemsida. Stora delar av kollektionen finns där.

Andra hands-marknad

Dessutom har det nätet uppstått en andra hands-marknad för Viktor & Rolf-plaggen. På både Blocket och Tradera finns det gott om annonser på plagg från H&M-kollektionen – men inte till H&M-priser.

Den blus med hjärta, som i butik kostar 498 kronor, kostar i genomsnitt 798 kronor på Tradera, skriver företaget i ett pressmeddelande. Brudklänningen som H&M tar 2998 kronor för kostar i genomsnitt 4045 kronor på nätet och smokingen som H&M tar 1998 kronor för vill den genomsnittlige nätsäljaren ha 2200 kronor för.

Läs också

Anna Andersson