"En typisk Hilfiger-tjej njuter av livet"

Sofi Fahrman har träffat den amerikanske succédesignern

1 av 5
Jag träffade den amerikanske modeskaparen i Paris.
NÖJE

Tommy Hilfiger firade häromåret 20 år som designer och i samband med det så öppnar han en sprillans ny butik i modets

huvudstad nummer ett – Paris.

Jag fick en exklusiv intervju på plats när det var dags för den kändistäta invigningen.

Berätta om den senaste kollektionen!

– Det är klassiskt amerikanskt med en liten twist. Det handlar om att vara positiv och att ha roligt, om jeans och både dam- och herrkläder samt accessoarer. Så det är en hel livsstil, sportigt och aktivt samtidigt som vi har lagt till mer skräddade plagg och aftonkläder. I dag mixar man ändå så det är väldigt eklektiskt.

Var hittar du din inspiration?

– Genom att resa mycket och från musik, popmusik och gamla filmer (mycket amerikansk förstås). Jag är övertygad om att musiker påverkar designers och vice versa. De mest framgångsrika musikerna har alltid varit stilikoner, alla på sitt individuella sätt och det påverkar modet.

I början designade du bara herrkläder men sedan ett tag tillbaka gör du även tjejkläder.

– Jag märkte att kvinnorna bar de manskläder jag gjorde, men att kläderna inte satt så bra och då började jag tillverka kläder även för kvinnor. Det är viktigt att förnya sig som designer.

Du är känd för den amerikanska looken, vad är det?

– Den amerikanska looken handlar mycket om frihet. Det är enkelt, okomplicerat och inte överdrivet eller för intensivt. En typisk Tommy Hilfiger-tjej är sund och jordnära. Någon som njuter av livet och har ett stort självförtroende. Hon ser fantastisk ut i bara ett par jeans och en t-shirt. Hon ska inte ta sig själv för seriöst och hon vill ha kvalitet men är inte en modefanatiker.

Du samarbetar ofta med kändisar, är det viktigt?

– När en kändis sätter på sig ett märke så tar alla deras vänner och fans efter. Säg att Lenny Kravitz eller Jay Z går i Hilfiger så vill alla deras fans se ut som dem.

Du snackar ofta om dina egna jeans men jag ser att du har ett par True religion på dig i dag?

– Ha ha ha, ja, det stämmer. Ibland vill man prova nya saker när det gäller kläder och mode precis som att man gärna vill prova maten på en restaurang som man inte har ätit på tidigare.

– Därför att det är världens modestad, ett centrum för mode.

Vilken är din favoritbutik i världen?

– Utan tvekan Hilfigerbutiken som ligger Saint Tropez. Jag gillar atmosfären där, festerna och är ofta där på somrarna.

Sofi Fahrman