Så får du fräscha kinder

Make-up artisten Anna Frids bästa trix

Foto: Sara ringström
NÖJE

Först, grunda med löspuder för att få rougen jämn. Välj rätt pensel. Tänk på storleken och att den ska kortare hår på ytterkanten.

Foto: Sara ringström

Stryk först av lite färg på handryggen för att få bättre kontroll över hur mycket färg det blir. Le mot dig själv i spegeln och måla på rougen med små cirkelrörelser. Måla absolut inte rougen som två streck över kinden.

Foto: sara ringström

Resultat!

Nu har du en fräsch look, där det ser ut som du precis har tagit en rask promenad i vårvintervädret. Tänk på att färgen på rougen ska ha en nyans likt den som när du rodnar, alltså något mörkare än din vanliga hudton.

3 rodnande stjärnor

Från vänster:

Eva Longoria, 32, får en fräsch lyster med rouge på kindbenen...Den brittiska supermodellen Lily Cole, 19, har tagit fasta på trenden... Gwyneth Platrow, 35, är alltid lika naturligt snygg med rosiga kinder.

Visste du att...

…?att år 4000 f Kr använde de forna irakierna henna och det giftiga kvicksilvermineralet cinnober för att dekorera kinderna. I Europa importerade vi i mitten av 1500-talet ett rött färgämne framställt av torkade kochenillöss. Lössen pulveriserades, löstes upp i rosenvatten och baddades på kinderna.