Sveriges bäst klädda!

Stjärnor och glamour när Elle korade vinnare

NÖJE

Fest, champagne och glamour! Årets stiligaste fest sker i samband med att tidningen Elle utser Sveriges bäst klädda personer. Vi listar vinnarna, vann rätt personer? Har kanske någon annan utmärkt sig bättre på modehimlen? Sofi Fahrman ger sin syn på saken!

Foto: Lina Boström-Einarsson

Årets Designer: Jonny Johansson för Acne

Sofi säger: Det här priset är Jonny värd. Han skapar it-plagg och skor säsong efter säsong, hyllas av internationell press och hans plagg syns på utländska stjärnor. Märket har precis firat 10-års jubileum så Elle har prickat rätt.

Årets Bäst klädda man: Jonas Åkerlund

Motivering: Han klär sig mer som en rockstjärna än rockstjärnorna han jobbar med. Han bär konsekvent upp sin helsvarta lyxgoth-stil: smala jeans, ksinnjacka och de obligatoriska glasögonen

Sofi säger: Jonas står för det svarta och rockiga med döskallen som favoritsymbol. Han sticker ut och det gillar jag men ett lite tråkigt val.

Årets Bäst klädda kvinna:

Marina Schiptjenko

Foto: Lina Boström-Einarsson

Motivering: Hon mixar den strikta gallerilooken med en mer teatralisk kostym. Allt eller inget är hennes snygga stildevis.

Sofi säger: Marina är alltid tjusig både i frisyr- och klädväg. Jag tycker däremot att det har var ett lite för okänt val. Jag hade hellre sett Robyn.

Årets internationella designer: Dries van Noten

Motivering: Han står på en egen plattform och följer bara sina egna trendvindar. Han mixar inspirationskällorna till en eklektisk och ålderslös stil som respekterar bärarens kropp.

Sofi säger: Mina favoritskor för tillfället kommer från denna Belgiska designer. Vårkollektionen är full av magiska mönster som ligger helt rätt i tiden.

Årets Hederspris:

Anna Holtblad

Motivering: I hennes händer förvandlades svenskt helylle till något välklätt och modernt. Nu, 20 år senare, är det fortfarande hennes starka sida.

Sofi säger: Tidlös design som funnits på den svenska marknaden i 20 år. Grattis Anna!

Årets Blickfång: Sanda Backlund

Foto: bsmart

Motivering: En sann avantegardist som med sina extrema kreationer rönt framgångar världen över. Ett geni som rör sig fritt mellan mode, konst och hantverk .

Sofi säger: Helt rätt vinnare. Sandra Backlund imponerar! Hennes kreationer är som små konstverk.

Årets Bäst scen/fest-klädda: Sahara Hotnights

Foto: Lina Boström-Einarsson

Motivering: Fyra coola tjejer som bjuder rockpubliken på en show i dubbel bemärkelse. De syns ofta i svensk design och matchar gärna med vintagefynd.

Sofi säger:

Det var min gissning, så här fick jag rätt. Tjejerna har inspirerat på scen under året som gått. Whyred är en tjejernas favoritdesigner, men det är just mixen av märken och stilar som utmärker den här gruppen.

FAKTA

Vi vann också!

Årets H&M stipendiat nykomling: Jojo & Malou

Årets Celebritetsstylist: Jonas Hallbeg

Årets modestylist: Mattias Karlsson

Årets H&M stipendiat hållbarhet: Bergmans

Årets modell: Elsa Sylvan

Årets modefotograf: Andreas Sjödin

Årets hår & make up-artist: Mike Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM