Så räddar du vinterhåret

Sofi Fahrman tipsar om favoritkurerna som ger håret glans och volym

1 av 2
gott nytt hår! Minusgrader, snö och stickade mössor utsätter ditt hår för påfrestningar. Bonus har betyg- satt produkterna som ska rädda ditt vinterhår.
NÖJE

Frissiga, frusna toppar? Aftonbladet Bonus har testat hårkurerna som ger dig hårhälsan tillbaka.

Minusgrader, snöskurar och stickade mössor – ditt hår får tåla många påfrestningar under vintern. Är glans och lyster ett sommarminne blott? Räddningen för ditt trötta vinterhår finns i vårdande hårkurer och smarta stylingprodukter. Men även rutinerade stildrottningar kan gå vilse i djungeln av hårvårdsprodukter, erkänner Sofi Fahrman.

Fråga frissan

– Jag gjorde nyligen en håranalys, och då visade det sig att jag använde fel produkter för min hårtyp. Så mitt bästa tips är att rådfråga en frisör om vilken typ av schampo och andra produkter man ska använda.

– Mitt bästa tips för vinterhåret är att använda en inpackning när du tvättar håret, åtminstone en gång i veckan. Och topparna blir snabbt slitna och torra i kylan, då är silikondroppar en räddning. Och för att snabbfejka lyster i håret, lite vårdande glanssprej, säger Sofi Fahrman.

Trenden för våren stavas l-å-n-g-t hår, och många som klippte kort page i somras har börjat spara tillbaka längden.

– Det är långt, rakt hår på vårvisningarna. Men att bara spara håret i ett halvår är inget hett tips, då ser det snabbt slitet ut. Gå till frisören emellanåt och klipp topparna, åtminstone lite grann.

Pernilla Ericson