Galan med G!

Kändisextravaganza på modegala

1 av 30 | Foto: Stella Pictures
NÖJE

Varje år den 5 maj går The Metropolitan Museum of Art Costume Institute Gala av stapeln i New York och inte många av världens stora stjärnor svarar nej tack på inbjudan, kändistätt alltså!

Den mycket prestigefyllda galan välkomnade stjärnor som Tom Cruise och Katie Holmes, paret Beckham och supermodellen Gisele Bündchen.

80 000 plagg

Anledningen till galan är en visning av museets stora samling av kostymer, plagg och accessoarer. Idag finns över 80 000 olika plagg i samlingen, men eftersom det är så värdefulla och känsliga plagg så finns det inte någon permanent utställning utan istället visas plaggen upp två gånger om året. Kring en av de visningarna annordnas också den stjärnspäckade galan där Vogues Anna Wintour är en av festfixarna.

Armani hyllad

Varje år hyllas också en designer för dess hantverk och i år var det Giorgio Armanis tur. En biljett, för den som är sugen, till galan kostar inte mindre än 6500 dollar per person. Temat för i år var Superheroes, vilket kan förklara åtminstone Anna Wintours spejsade klänning.

Trender på röda mattan då? Fjädrar, fjädrar och fjädrar och mycket ljusa färger – pasteller och vitt!