”Jag gömmer mina skor för Chippen”

Oksana Andersson njuter av
lyxlivet i Spanien

1 av 3 | Foto: Aftonbladet Bild
Ute på shoppingtur med pojkvännen Christian "Chippen" Wilhelmsson.
NÖJE

Hon lämnar aldrig en affär utan ett nytt par skor – men smyger in dem i garderoben så att sambon ”Chippen” Wilhelmsson inte ska märka något.

– Jag är beroende av skor, avslöjar modellen och fotbollsfrun Oksana Andersson, 23.

De ska vara snygga och ha minst en decimeters klack. Så ser favoritpjäserna ut i Oksanas skosamling hemma i Coruña i Spanien.

– Jag älskar att klä mig glammigt. Svenskar är så tråkiga när det är fest, de kör alltid jeans och kofta. Jag gillar kortklänning och höga klackar, hur ont det än gör i fötterna! berättar Oksana för Sofis mode och skrattar.

Så räknar hon efter. Minst 200 par har hon just nu. Om inte fler.

– Jag kan ju inte avslöja exakt. Min pojkvän sitter ju här och lyssnar! När han frågar om jag köpt nya, säger jag: Näää. Och smyger in dem i garderoben.

Bor numera i spanien

Oksana Andersson slog igenom i Sverige som modell och sångerska i gruppen Sunblock. Men mest känd är hon som flickvän till fotbollspelaren Christian ”Chippen” Wilhemsson, 28.

Sedan tre månader tillbaka bor de i Coruña i Spanien. Hon har inte hunnit lära sig spanska ännu, men trivs i stan. En ledig dag spenderar hon helst med – shopping.

– Det finns mycket fina småbutiker här, med unika grejer. Så jag brukar gå runt och kolla. Eller så åker jag på roadtrip med de andra fotbollsfruarna.

Roadtrip?

– Ja, vi brukar åka till ett stort ­shoppingcenter som ligger två timmar härifrån. Så käkar vi där, och går ut och festar på kvällen.

Har du något favoritmärke?

– Många! Fast jag brukar inte shoppa efter märke, jag köper det jag tycker är snyggt. Blandar dyrt och billigt. Men i Sverige gillar jag Acne och H&M.

Och smink?

– Eftersom jag blir sminkad mycket i mitt jobb, testar jag gärna nya grejer. Ögonbrynsfärg, genomskinlig ­mascara… Allt möjligt! Jag handlar ­gärna på Sephora i USA. Men jag är ­generös, jag ger jag bort mycket till vänner och syskon.

Så det har blivit en del felköp?

– Ja, gud, jag kommer ihåg när jag köpte ett illrött läppstift, Christian ­tyckte inte att det såg klokt ut. Eller när jag gick runt med en foundation med helt fel färg.

Jobbar med hemligt projekt

Just nu jobbar Oksana på olika projekt. Än så länge hemliga. Hon säger att vi kommer få veta mer till sommaren, då hon kommer att vara hemma i Sverige. Förutom det, och shopping, går hon ofta på fotbollsmatcher och hejar fram ”Chippen” i Deportivo la Coruña från läktaren.

Men tränar gör hon helst inte själv.

– Nä, jag gör faktiskt inte det. Jag ­gillar att ta långpromenader då och då, men om jag ska vara ärlig så… Nä, jag går inte till gymmet.

I stället försöker hon ta hand om sig genom att äta rätt och göra skönhets­behandlingar. Oksana, som ofta blir sminkad inför plåtningar, reser mycket och stressar, har kämpat mot dålig hy. Hon gör en aha-behandling för ansiktet en gång i veckan.

– Det kan jag absolut ­rekommendera. Det har verkligen hjälpt min hy. Dess­utom gör jag ­manikyr och pedikyr. Men inte så mycket mer. De längre behandlingarna är långtråkiga. Jag blir för rastlös. Då köper jag hellre skor, säger hon.