Huden

NÖJE

Vad: Corpora Spray tanning.
Var: PreSwede, hudterapeut Helene.
Tid: Cirka 15–20 minuter
Kostnad: 450 kr.

Den grönvita hudtonen försvinner inte helt av peelingen – det krävs lite tuffare tag. De klassiska spraytanning-metoderna kan göra dig kladdig, ojämnt brun och dessutom försvinner färgen fläckvis, men med nya Corpora tar det upp till 8 timmar innan färdigt resultat syns och den varken kladdar eller doftar illa.

På knappt 20 minuter är hela kroppen sprayad och dagen efter ser det mer ut som om jag varit i Thailand i en vecka. Utan att ha bränt mig eller fått fula pigmentfläckar.

Copora har en formula som innehåller DHA, aloe vera och vitamin A, och sprayas på med en HVLP-turbin, vilken ger en spraydimma av lotion och därmed ett jämnt resultat.

DHA utvinns ur sockerrör och reagerar vid kontakt med proteinerna i huden och ger en naturlig solbränna som varar i ca 7–10 dagar (ansiktet 3–4 dagar). Lotionen kan väljas efter hudtyp (ljus, medium, mörk).

Sköna hudtips

Juice: Drick mycket apelsinjuice.

Tomatsås: Brittiska magasinet Allure skriver att den som äter två till tre matskedar tomatsås varje dag minskar sin solkänslighet dramatiskt. Kokta tomater innehåller mycket av antioxidanten lykopen.

Sola smart: Undvik solen mellan 12 och 15 och smörj med brun-utan-sol istället.

Choklad: Mörk choklad med högre halter av antioxidanten flavonol har visat sig ge huden en ökad tålighet mot solskador och ökad fukthalt i huden.

OMEGA-3: Omega-3-fettsyror kan förebygga viss hudcancer och minska risken för solskador.

Två produkttips

Caritas brun-utan-sol kräm för kroppen med spf 6 ger en snygg och jämn färg, pris: 639 kr/125 ml.

Förbered huden för sol med Imedeens solpiller, pris: 429 kr/60 st

Budgetalternativet

l Smörj huden med brun-utan-sol eller med en lite lättare lotion med tanningeffekt.