”Jag är en riktigt sminkjunkie”

1 av 8 | Foto: Emma Mattsson
”Hanky panky-trosor är de skönaste trosorna jag vet, men på Topshop finns de här budgetvarianterna som är minst lika bra.”
NÖJE

Hon är artist, modell – och ihop med en av Sveriges mest eftertraktade killar. Sofis modes Julia Klingener har gått på shoppingrunda med Marie Serneholt, 24.

Foto: Emma Mattsson

Marie är punktlig när vi möts i Gallerian på Hamngatan i Stockholm. I dag ska hon visa mig sina smultronställen bland huvudstadens butiker.

Hon är rockigt bekväm i tajta blåjeans, randig topp och skinnjacka signerad Kate Moss.

– Jag älskar jeans, jag har nog ett tjugotal i min garderob, säger hon.

– Det är allt från Topshop till lite dyrare designerjeans, som jag faktiskt tycker håller lite bättre kvalitet.

Hur mycket har du som mest lagt på ett par jeans?

– Jag har betalat närmare tretusen för ett par, det är saftigt. Det finns ju vissa jeans som kostar över femtusen, men det skulle jag aldrig betala.

Vi får ett lyxprovrum

Marie lägger desto mer pengar på skor.

– Jag har en tendens att ofta komma hem med skor, men jag har definitivt inte fler än Charlotte Perrelli eller Pernilla Wahlgren!

Vi börjar på Topshop. Efter att vi plockat på oss en hög med kläder beger vi oss mot provrummen, men blir genast erbjudna butikens exklusiva ”style advisor”-rum – ett privat provrum där kändisar kan prova kläder ostörda medan de sippar på ett glas kall champagne.

Brukar du prova kläder här?

– Nej, jag använder alltid de vanliga provrummen.

– De brukar faktiskt vara duktigare på sånt här utomlands, när jag var i Guccibutiken i Milano sist så bjöds det på champagne, säger Marie.

Kände de igen dig?

– Nej, absolut inte! Men jag var där med några som spenderade en hel del pengar och då var de plötsligt väldigt trevliga.

Vårt nästa stopp är Mrs H, med ett imponerande utbud av kläder från Sonia Rykiel, Eley Kishimoto och Marc Jacobs. Men för Marie är det framför allt butikens skönhetsutbud som lockar.

Bästa läppennan

– Jag är en riktig sminkjunkie som faller för sådant som kommer i begränsade upplagor och fina förpackningar, berättar hon och fingrar på några rosa askar från favoritmärket ModelCo.

– Här har de den absolut bästa läppennan som finns. Den använder jag mycket på fotograferingar, man får otroligt fylliga läppar.

Färden går vidare till Mathilde. Marie får en kram av ägarna, som berömmer henne för dagens klädval. Butiken har varit en av Maries favoriter i åtta år och expediterna vet precis vad hon vill ha. Nu föreslår de ett par skyhöga, chockrosa kilklackssandaler.

– Oj, vad lång jag blir nu! säger Marie och poserar vant i tolvcentimetersklackarna.

Gillar måns stil

Att mannen i Maries liv för tillfället heter Måns Zelmerlöw kan inte ha undgått många. Sedan de träffades i våras har de synts vid varandras sida, alltid lika oförskämt snygga ihop.

Tänkte du på Måns stil när ni träffades?

– Ja, det är klart att man lägger märke till stilen, det är ju det man ser först. Men han var så fin! säger Marie och lyser upp.

Skulle du säga att Måns är modemedveten?

– Absolut. Han vet vad som passar honom och hans personlighet.

Brukar ni shoppa ihop?

– Jag har varit med honom när han har varit ute och handlat, men han har inte varit med mig än. Jag vet faktiskt inte om han skulle palla det, skrattar Marie.