Skynda fynda!

Nu har reorna dragit igång på allvar

Foto: Colourbox
NÖJE

Sol, värme och fotbolls-EM i all ära men det är snart dags för sommarens höjdpunkt för alla fashionistas, nämligen sommarrean. Men strunta i all trängsel och värme i butikerna, reafynda lugnt och utan stress på nätet istället. Linn Gustafsson tipsar om fem saker att hålla lite extra koll på och fem saker att strunta i.

Satsa på

Kavajen på

Att kavajen kommit för att stanna är ingen nyhet. Satsa på en svart, mörkblå eller grå att bära över klänningen i sommar och till jeansen i höst, givetvis med en stor halsduk.

Kavaj, Topshop, cirka 670 kronor

Märkesväskan

När det rea ska man passa på att köpa sådant som man annars tycker är för dyrt, en fin märkesväska är ett ypperligt exempel på ett bra reaköp.

Väska, Miu Miu, cirka 8 750 kronor

Lyxiga klackar

Ett par riktigt lyxiga skor drömmer en tjej om både en och två gånger. Dessvärre brukar prislappen vara mindre trevlig så i reatider kan det kanske bli aktuellt att överväga ett köp.

Skor, Yves Saint Laurent, cirka 4 300 kronor

Spetsa till det

En av höstens hetaste trender är plagg i spets. En hel del butiker har dock redan tjuvstartat vilket betyder att man under rean kan göra ett och annat spetsfynd. Spets i svart är det säkraste kortet men även gräddigt vita nyanser känns rätt.

Klänning, Forever 21, 175 kronor

Ladda upp med basplagg

Istället för att köpa förra årets modehype är det smart att satsa på klassiska basplagg som ett par mellanblåa jeans, vita t-shirts eller en mysig kashmerekofta.

T-shirt, Acne, 600 kronor

Strunta i

Skippa dålig kvalitet

- Istället för 20 toppar i polyester kan det vara smartare att satsa på en eller två i en finare kvalitet som håller något år extra.

Alltför somriga plagg

Visst kan du köpa upp dig på somriga klänningar för att lagra till nästa sommar, men då kanske de känns omoderna och tråkiga. Nej, lägg sommaren åt sidan när det reashoppas.

Klänning, Forever 21, 175 kronor

Fel storlek är aldrig rätt storlek

Trots att det är billigt är ingen höjdare att köpa plagg i fel storlek i hopp om att man ska gå ner ett par kilo/gå upp/sy om plagget etcetera. Rätt storlek, alltid!

FÖR trendigt

Signaturplagg för sommaren 2008 känns superheta nu men har en kort livslängd och kommer att kännas både tråkiga och otrendiga innan trädens löv nått marken.

Alla EM-relaterade plagg

Att stödja Sverige med en fotbollströja i de gula och blåa färgerna under EM känns som en självklarhet nu men också något som kan skippas att köpa till ett rabatterat pris. Nästa EM eller VM är det nya förmågor vars namn vi vill ha tryckta på ryggen.

T-shirt, Adidas, 299 kronor

FAKTA

Köpställen:

www.brownsfashion.com

www.forever21.com

www.mytheresa.com

www.net-a-porter.com

www.stadium.se

www.topshop.com

Linn Gustafsson