Så fixar du till kändisfrisyren

Stjärnfrisören avslöjar sina hemliga knep

NÖJE

Bikinin är på och brännan är fixad. Men hur är de med håret?

Exklusivt för Sofis mode avslöjar Paris Hiltons svenska favoritfrisör Steve Terry sina bästa tips för snygga strandfrisyrer.

Steve Terry är creative director på salongen Toni & Guy.

Fixa Carmens salta glamourlockar

– För att lyckas med Carmen Electras glamourgrunge-stil är förberedelserna A och O. Använd så lite produkter som möjligt, säger Steve till Sofis mode.

Foto: AP

1) Tvätta inte håret kvällen före. Den här frisyren funkar bäst med ett naturligt sänghår.

2) Spreja håret med proteinsprej och kamma ut det med en borste.

3) Locka det i sektioner med en mellanstor plattång – varannan lock lite större och varannan mindre.

4) Krama in en matt stylingpasta i längderna för att hålla ihop lockarna och ge frisyren struktur.

5) Avsluta med att spreja ett moln av saltvattensprej över frisyren.

Se till att skydda håret!
Använd hatt eller solskyddssprej för håret! Trots att håret är lika känsligt som huden är det få som tänker på att skydda det mot solen. Solskador förstör hårets naturliga oljor och är svåra att reparera.

Klipp dig oftare på sommaren. Håret behöver mer vård nu än någonsin!
Använd lätta och naturliga produkter. Överdosering på stylingfronten gör inte håret rättvisa. Sommarhår ska vara naturligt följsamt och flirtigt.

Investera i en saltvatten-sprej! Vare sig du planerar att besöka stranden eller inte är den din bästa kompis. Fräsch multiprodukt som ger volym, stadga och sexigt strandhår.

Ordna Paris flirtiga och fylliga frisyr

– Paris älskar flirtiga frisyrer, men eftersom hennes hår konstant blir stylat är det ganska slitet och tunt. Har du som Paris en tunnare hårkvalitet ger den här frisyren massor av volym och fyllighet.

Foto: Aftonbladet bild

1) Tvätta håret med ett volymschampo och ytterst lite balsam.

2) Handdukstorka och arbeta in ett volymmousse och lite proteinsprej.

3) Rulla upp håret på värmespolar som du låter sitta i cirka 20 minuter.

4) Spreja lätt med en volymsprej över en borste av bra kvalitet, låt sprejen sjunka in några sekunder och borsta sedan ut lockarna. På så sätt når du samtliga hårstrån och får effektfull stadga.

Kamma hem Rhiannas look med proffsklippet

– När det gäller korta hår är det bäst att satsa på en proffsigt klippt frisyr som sköter sig själv. Korta sommarfrisyrer blir allra snygast när de hålls så naturliga som möjligt, säger Steve.

Foto: AP

1) Krama in lite stylingpasta i handdukstorkat hår och forma frisyren med händerna. Låt håret självtorka.

2) Vill du skapa en effektfull wetlook som Rihanna? Spreja saltvattensprej i vått hår, plattånga luggen och forma den med mjukt vax och glansserum.

Ta med ett leave in-balsam till stranden och gör regelbundna inpackningar – då håller håret bättre för säsongens påfrestningar. Att skydda och återfukta är viktigast i sommar.

Nonchalant på Lindsays vis

– Hemligheten bakom Lindsays frisyr är att få den nonchalant slarvig. Bästa tipset är att fläta håret på kvällen och sova med flätorna under natten, säger Steve.

Foto: Stella pictures

1) Tvätta håret med schampo och balsam – eller ännu hellre, ta ett saltvattensbad för att ge håret rätta stadgan. Handdukstorka, spreja med lite proteinsprej och fläta sedan två inbakade flätor, en från vardera sida.

2) Fäst flätorna med en gummisnodd där de möts bak på hjässan och fläta resten av håret i en mängd mindre, vanliga flätor.

3) Låt flätorna sitta kvar under natten. När du vaknar nästa dag släpper du ut de små flätorna och kammar ut lockarna med fingrarna.

4) Låt den inbakade flätan på hjässan sitta kvar, den har nu fått den rätta slarviga strandlooken.

Natalies frisyr ett säkert kort

– Den här frisyren är lite mer tillrättalagd. Med några små förändringar fungerar den både på stranden och på festen, säger Steve.

Foto: Aftonbladet bild

1) Tvätta håret med schampo och balsam och förbered det med en lätt stylingmousse.

2) För håret bakåt i en stram hästsvans men spara en v-formad del av luggen. Luta huvudet bakåt när du sätter upp tofsen för att få en stramare hästsvans.

3) Locka luggen i en stor lock med plattång, spreja lätt och fäst den med hårnålar i en kringla.

4) För extra strandkänsla: dra handflatorna upp och ner längs sidorna av huvudet så att det skapas ett naturligt slarvigt rufs.

5) Till festen: Släpp ut håret och kamma åter upp det i en stram hästsvans. Vira upp hela hästsvansen som en kringla där bak och fäst upp den med nålar. Resultat: en fixad men nonchalant partyfrisyr.