Hur ser man pigg ut utan smink?

Agneta Elmegård svarade på läsarnas skönhetsfrågor

NÖJE

Agneta Elmegård säger: Jag är här! agge
Moderator säger: Då rullar vi igång!
hanna säger: Hej Agneta! Undrar om du har förslag för mig sonm är 53 år och liderr av fibriomyalgi sen länge. Pga värk kan inte träna sa mycket som jag önskar. Hälsningar Hanna
Agneta Elmegård säger: Oj, det här är en medicinsk fråga, men jag kan dela med mig av lite tips som jag har fått in genom åren. Månge upplever lindring i kroppen av träning som yoga och Qigong. Även spabehandlingar med massage och inpackningar kan lindra symptomen. Antiinflammatoriska kaslar som jättenattljusolja kan också vara ett tips.
Jessica säger: Vad är det bästa för att undvika finnar? Har kosten med finnar att göra? Kan finnar vara ett tecken på någon slags allergi?
Agneta Elmegård säger: Ja, finnar kan var ett tecken på allergi eller för hög gifrkoncentration i kroppen. DEt kan även vara hormonellt betingat. Sitter finnarna runt hakan, på underkinden och upp mot öronrn brukar det vara hormonellt betingat. Vill du ha bra rådgivning kan du kontakta www.acnespecialisten.se
sandra säger: en fråga bara alla har väll celluliter tjocka som smala och vad består dom av är det uttorkad hud eller nått
Agneta Elmegård säger: Celluliter beror på att kvinnans hudstruktur skuljer sig från mannens. Kvinnans hud är uppbyggd på ett mer horisontellt sätt än männens som ser mer ut som ett närverk och därför håller fettcellerna bättre på plats. Det är ett hormonellt betingat "problem" och kan man stärka huden med massage och bra kost och fettsyror så kan man hjälpa huden att komma i form.
Sara säger: Hej! Jag har, enligt mig, ganska mycket hår på mina armar. Funderar på vaxning eller permanent hårborttagning. Vad är bäst? Vart kan jag vända mig för permanent hårborttagning? Hur vet jag att de är seriösa och professionella? (Jag bor i Stockholm)
Agneta Elmegård säger: Det bästa när det gäller kliniker och hårborttagningar är det bäst att gå på vänner och bekantars rekommendationer. På Sophihemmet i Stockholm har de specialiserat sig på medicinsk hårborttagning läs mer på www.lightcare.se
Max säger: Hej! Hur kan man på ett bra sätt dölja mörka ringar under ögonen?
Agneta Elmegård säger: på kort sikt är det allra effektivaste en bra concealer på lite längre sikt är en bra ögonkräm att föredra, märket Skinplan har bra ögonkrämer. På lång sikt kan man överväga klinikbehandling med restylan som läggs under huden och tar bort svärta och påsar effektivt.
K säger: Hej! Jag undrar en sak angående färgning av håret. Jag går till salong o slingar mitt hår i tre olika mörkare nyanser ungefär 4-5 ggr per år. Är detta för ofta? Tycker att mitt hår har blivit så torrt och sprött och att min hårbotten även den har reagerat negativt. Vad kan jag göra för att få tillbaka mitt "normala" hår?
Agneta Elmegård säger: Nej, jag tycker inte att det är för ofta, men eftersom dina yttersta toppar är behandlade för femte gången så är nog hårets naturliga skydd borta därför upplever du det som risigt. Vanligt shampo innehåller Sodium Lauryl Sulfate, detta är en stark tensid som kan irritera hårbotten och torka ur håret. Börja läs innehållsförteckningen och byt ut ditt shampo. Dr Hauschka har shampo utan den här tensiden, Alterna också. Satsa på en bra inpackning, Redken har bra inpackningar.
Sofia säger: Hej Agneta! Är det sant att man kan skrubba bort celluliter med en vanlig duschborste?
Agneta Elmegård säger: Nej, det fungerar väldigt dåligt, det som stärker huden är att blodgenomströmningen ökar och det är det som är bra. Det stärker huden. Den mest effektiva behnadlingen som jag sett hittills är LPG, eller Endermologi som är en slags djupmassage.
Anna säger: Hej, jag lyckas aldrig hitta rätt frisyr till mitt ansikte o hår. Jag har ett ganska runt ansikte med markerade käkben. Har tjockt hår som växer mycket, framåt, vilket leder till att jag alltid måste ha det uppsatt om jag har det långt, för att inte få det som en gardin i ansiktet. Till saken hör att jag älskar långt sexigt glamhår. såg t ex Kristin på nyhetsmorgon i dag, ursnyggt. Hur ska mitt hår klippas för att jag ska lyckas med att ha det långt, och vilken frisyr rekommenderar du oavsettlängd?
Agneta Elmegård säger: till Anna:Ett hår ser alltid tjockare ut om det är uppklippt för då blir det inte så tungt. DEt går att göra mer med ett uppklippt hår, du kan sätta upp det, ha det utsläppt och lockar du det så håller lockarna längre eftersom de inte blir så tunga. Satsa på snedlugg, inte för kort för då blir den bara irriterande.
Mia säger: Hej! Min hy blir så lätt fet under dagen och jag lyckas aldrig bli av med de där envisa finnarna. Kan du tipsa mig om bästa ansiktsrengöringen för ganska fet och småfinnig hud? Samt en bra foundation som täcker men samtidigt håller huden matt hela dagen? Letar febrilt efter ett svar men det är så svårt! Vad är bra?
Agneta Elmegård säger: Till MIa: Det har precis kommit ut en ny hudvårdsserie som heter Skinplan, det går ut på att man mäter hudens tillstånd med en liten maskin, det finns på Åhlens och NK, då får du reda på vad just din hy behöver för att hålla sig fin och läka på sikt. Ett annat salongsmärke som många känner att den funkar på huden är Exuviance som sakta exfolierar huden så att den läker ihop.
stella säger: om man vill ha en fin hy, är det nyttigt att gå konternuenligt på ansiktsbehandling? eller kan man sköta dej själv?
Agneta Elmegård säger: Jag ger alltid rådet att göra en rejäl salongsbehandling två gånger om året. Höst och vår, precisi som att gå till frissan. Däremellan kan man själv hålla efter huden med ett bra rengörings- och behandlingsprogram.
Julia säger: Hur mycket sliter permanent på håret? Färgade håret en gång och upplevde att det blev som svinto och mycket trassligt. Funderar nu på att göra det lockigt men vill inte riskera att få tillbaks trasslet.
Agneta Elmegård säger: Det är tyvärr så att en permanent är otroligt slitsamt för håret. För att få till lockarna måster hårets keratinskydd mjukas upp och det innebär i princip en oåterkallelig skada. Har du upplevt att ditt hår tog skada av en vanlig färgning, ska du nog ta dig en funderare, Kontakta din frisör och be om ett råd, det bästa är att känna och se hur håret mår och om det klarar en permanent.
Elisabeth säger: Hej! Jag undrar vilket schampo som är bäst för långt hår? Kram Elisabeth
Moderator säger: Nästa fråga blir den sista
Agneta Elmegård säger: Oj, Jag vet att märket Lanza har schampo speciellt för långt hår. Annars tycker jag att ett bra schampo ska vara milt, jag har konsekvent börjat välja bort schampo som innehåller sulfater eftersom det är dåligt både för håret och miljön.
Bex säger: Hur kan man göra så att man ser mindre trött ut, utan att använda make-up?
Agneta Elmegård säger: sova tror jag! Jag har sagt det tidigare och säger det igen. Massage är en riktig dunderkur för huden. Massera huden ordentligt på kvällen innan du går och lägger dig, då kommer blodcirkulationen igång och överflödig vätska som kan stagnera i vävnaderna transporteras bort.
Agneta Elmegård säger: Tack allihopa!