Sarah Palins brillor – en hit

1 av 3 | Foto: AP
NÖJE

Sarah Palins glasögon har blivit så populära att det nu trillar in rekordmånga beställningar hos de japanska tillverkarna.

– Jag skulle vilja säga ”Tack så mycket” till Ms Palin, säger Kazyo Kawasaki, som designat glasögonen.

Syns man så finns man. Det är ett motto som den japanska Kazuo Kawasaki med all säkerhet kan skriva under på. Sedan den republikanska vicepresidentkandidatens ansikte började synas överallt har nämligen beställningarna på hennes glasögon ökat lavinartat, enligt CNN.com.

– Hon ser väldigt bra ut. Hon skulle passa i alla sorters glasögon, säger Kazuo Kawasaki till sajten.

Rekordmånga beställningar

Glasögonmodellen heter MP-704 och tillverkas i normala fall i 8 000 par om året. Men bara under de senaste tio dagarna har det kommit in beställningar på 9 000 par, främst från USA, uppger Akira Nagayama, chef på Masunaga Optical Manufacturing Co, som tillverkar de så efterfrågade synhjälpmedlen.

Det är inte första gången en kändis bär Kawasakis glasögon, Colin Powell och Whoppi Goldberg har också setts prydas av designerns brillor.

Glasögonen är gjorda av titan och glas och de kostar från 400 dollar och uppåt.

FAKTA

Men glasögontrenderna säger nått annat:

Sarah Palins glasögon utan bågar i alla ära, men ska man följa trenderna så säger de något helt annat, här är de hetaste modellerna just nu:

Clark Kent-bågen:

Den allra största mörka bågen som var populär förra året får stå tillbaka för en något mindre modell, men den ska ändå synas. Rejäla bågar helt enkelt. Här testar Brad Pitt en modell.

Pilotbågen:

Den alltid klassiska piloten har alltid varit stor när det gäller solglasögon, förra året tog den steget in även bland vanliga glasögon och i år har de blivit hetare än någonsin. Här på Josephine Bornebusc.

JFK-bågen:

Kommer ni ihåg Kevin Costner i filmen JFK med hornbågade glasögon, de blev en hit då: 1991. Nu är de hetare än någonsin igen, mycket tack vare Jack Colemans rollfigur i Heroes, Noah Bennet.

Harry Potter-bågen:

Ända sedan Harry Potter kom in i våra liv har de runda glasögon kommit tillbaka i växande styrka. Länge har de varit undanskuffade till förmån för de fyrkantiga, men nu är de tillbaka och det med styrka! Här på modellen Lily Cole under en visning av Paul Smith.