Hon är Årets glasögonbärare

18-åriga Elin Byström Ferngren
får tävla vidare i London

NÖJE

Sveriges bästa glasögonbärare är nu utsedd.

18-åriga Elin Byström Ferngren från Västerås får nu sticka till London och representera Sverige.

Elin Byström Ferngren

För tredje året i Sverige och för tolfte året i England arrangerar optikgruppen Specsavers tävlingen ”Årets glasögonbärare”. Tävlingen lyfter fram glasögon som en stilmarkör, man vill visa att glasögon är ett bra och roligt sätt att framhäva sin personliga stil på. Drygt 1500 svenskar deltog i årets upplaga av tävlingen, men vinnare blev alltså Elin Byström Ferngren från Västerås. Nu blir hon Sveriges representant vid den internationella finalen i London senare i höst.

Spännande med final

– Jag är jätteglad över vinsten och det ska bli så spännande med den internationella finalen i London, säger Elin.

– Elin bär verkligen upp sina glasögon med stil och attityd. Dessutom är glasögon en av höstens viktigaste modeaccessoarer och ett enkelt sätt att skapa en personlig look. säger modeprofilerna och tillika jurymedlemmarna Eleonore Nygårds, Pamela Bellafesta, och Claes Juhlin.

Glasögonvisning

Innan galan hade Specsavers ordnat en modevisning med fokus på glasögon som accessoar. Plaggen till visningen kommer från Beyond Retro och stylingen är gjord av Rebecca Cohen. Spana in visningen här intill.

FAKTA

Juryns motivering:

”En självsäker och inspirerande glasögonbärare med mycket attityd. En elegant glasögonbärare som uttrycker sin individualitet genom att använda glasögon som en stilfull accessoar och som ser glasögonen som en viktig del för helhetsintrycket av den personliga stilen”.

Juryn som korade den svenska vinnaren bestod av modepersonligheterna Pamela Bellafesta, kreativ modechef på KING, Claes Juhlin, moderedaktör på KING och Eleonore Nygårds, Sveriges första heltidsanställda modebloggare och numera chefredaktör på modette.se, Johanna Persson, make-up artist på Make Up Store samt Pernilla Algede, trendexpert och PR-ansvarig på Specsavers.

Fotnot: Finalen i London sker den 21 oktober. Övriga länder som deltar i tävlingen är Storbritannien, Irland, Danmark, Finland, Norge och Nederländerna.

ARTIKELN HANDLAR OM