Nu har hösten gått i kapp oss

NÖJE

På film. På catwalken. På stan.

Fjolårets korta skinnjacka får ge vika för ett ytterplagg som både värmer och håller stilen. Kappan är säsongens trendval, att matcha till både byxor och klänning.

Kappan har en huvudroll den här filmhösten. I ”Get smart” lyser Anne Hathaway i vit trenchcoat. I långköraren ”Sex & the city” pryder Carrie sina pälskappor med rockiga nitskärp. Uma Thurmans målmedvetna karriärkvinna i ”Accidental husband” förstärker sin eleganta look med salt och peppar-mönstrade kappor. I ”En förlorad värld” ses överdådiga kappor med pälskragar och brokad.

Men den allra bästa inspirationskällan för hösten hittar du på shoppingstråken i din egen stad. Snegla på välklädda förbipasserande, få idéer och skapa din egen look. Här är fem gatumodiga tjejer som väljer kappa för hösten.

Av: Pernilla Ericson

Foto: Ola Axman

Plockfoto: Sanna Sjöswärd

Var köpte du din kappa?

Lina Hansson, 17, student, Värnamo

– Jag köpte den i London förra året, för cirka 2 000 kronor. Det kändes kul att ha en kappa som ingen annan har i Sverige. Jag har fått många komplimanger för kragen.

Sofia Arvidsson, 17, student, Linköping

– Jag hittade den på H&M i början av året. Den kostade runt 700 kronor. Jag var ute efter en grön kappa, och jag föll för den här eftersom den är fint A-formad. Det är snyggt med den här sjalen till, det är mormors gamla.

Lina Eriksson, 18, student, Örebro

– På Monki för 700 kronor. Jag såg den först på hemsidan och visste direkt att jag ville ha den. I höst ska jag matcha den med stövletter, lacktajts och pälskrage. men inte öppna skor, som jag har i dag, det är alldeles för kallt ...

Camilla Holck, 24, student, Köpenhamn

– Den ingick i en provkollektion från Vila, jag köpte kappan när jag jobbade där. men jag vet inte om den faktiskt producerades, så jag kanske är ensam om den.

Ylva Rosén, 32, etnolog, Stockholm

– På Vila för 1 200 kronor. Jag visste att jag ville ha ett ytterplagg som räckte ner över rumpan och hade en stor, varm krage.

FAKTA

Trendtips

Tänk på det här vid kappköpet:

Färgstarkt
Höstens palett är dovare, i grönt, senapsgult, ceriserosa och plommonlila.

Markerad midja
Skapa den själv med ett snyggt skärp

Stor krage
En elegant detalj som värmer i halsen

Duffel-knäppning
Få inspiration från den urbrittiska kappan

Snygga detaljer
Som rosetter, oversizeknappar, stora spännen

Volym
En helvid kappa eller vidd i kjolen

ARTIKELN HANDLAR OM