Hetast – in på bara skinnet

NÖJE

Skinnet är tillbaka.

Det stundtals utskällda materialet är både varmt och hett i höst.

– Nu är det skinnbyxan som gäller, säger Aftonbladets modeexpert Sofi Fahrman.

Foto: Maria Östlin
Sofi Fahrman.

Sedan 70-talet har skinnmodet ibland varit helt rätt, för att plötsligt hamna i skamvrån.

Men nu kan alla skinnfantaster komma ut ur garderoben.

Rockiga influenser

– Förra höstens plagg var skinnkjolen. Nu i höst är det skinnbyxan som gäller. Rent generellt ser man mycket rockiga influenser i modet just nu, där skinnbyxans återkomst är en av de tydligaste trenderna, säger Sofi Fahrman, som själv just nu visar upp ett par svarta tighta skinnbyxor, på omslaget till ”Sofis mode”.

Även om det i höst är byxa, och inte kjol, som är rätt, så är det ingen solklar unisextrend.

Främst på tjejsidan

Men med rätt skinnväst kan även männen haka på hösttrenden.

– Skinnbyxetrenden syns främst på tjejsidan. Men är det rätt stil på skinnvästen funkar det utmärkt. Det ska vara ett modernt 2008-snitt, gärna med dragkedjor och mc-känsla.

Neutralt till

För att balansera skinnbyxan, som i många fall kan ge ett vågat intryck, tycker Sofi Fahrman att man bör använd relativt neutrala och eleganta plagg som komplement.

– Den kan så lätt sticka ut på ett negativt sätt. Därför tycker jag att man kan matcha skinnbyxorna med en kavaj och en t-shirt. Man ”klär ner” byxorna lite grann. Då blir det inte så iögonfallande, och man kan utan problem ha det på jobbet, säger hon.

Välj högklackat

Vidare passar det

utmärkt att ha högklackade skor till byxorna, som ska vara superslimmade, likt ett par stuprörsjeans, enligt Sofi Fahrman.

Vilka är de praktiska fördelarna med skinn?

– Det är ju varmt och skönt, vilket passar nu på hösten. Och har man något etiskt mot skinn, har många klädkedjor bra skinn-

imitationer.

ARTIKELN HANDLAR OM