”Jag ville slå Paris med min handväska”

1 av 4
Miranda under en Victoria’s secret-visning.
NÖJE

Hon är en av världens bäst betalda fotomodeller - och har dessutom haffat skådespelarhunken Orlando Bloom. Sofis mode har träffat Miranda Kerr, 25.

Miranda Kerr tycks ha fått allt här i livet. Hon är oförskämt snygg, dejtar en av världens mest eftertraktade killar – och är både trevlig och jordnära. Kanske för att hon aldrig tagit livet som modell på något större allvar.

– Jag har aldrig betraktat modellandet som en seriös karriär, utan mer ett sätt att ha kul, resa och tjäna mycket pengar på kort tid, säger Miranda Kerr när Sofis mode träffar henne på New Yorks modevecka.

– Jag har läst kurser i näringslära och det är det jag verkligen brinner för. Min stora dröm är att en dag öppna ett eget spa eller en hälsoretreat, kanske hemma i Australien.

Sedan flytten från Sydney till New York 2004 har Miranda Kerr gått på catwalken för en mängd prestigemärken, varit Maybellines kampanjansikte och blivit ny modell för Victoria’s secret.

Gillar att resa

Hon har dessutom medverkat i musikvideor med såväl Kanye West som Pharrell Williams.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det är framför allt alla fantastiska människor som man får jobba tillsammans med. Och allt resande! Jag är nästan aldrig på samma plats i mer än en vecka. Jag försöker också flyga hem till Australien varannan vecka för att hälsa på min familj.

Det måste vara jobbigt med allt fläng-ande, hur håller du dig så fräsch?

– Jag har kommit på det perfekta medlet mot jetlag: Att dricka ”Tahitian noni juice” som finns i hälsokostaffärer. Den håller mig pigg, fräsch och full av energi.

Hur håller du dig i form, tränar du?

– Ja, jag har en personlig tränare och kör yoga och meditation varje dag. När jag hinner försöker jag klämma in en massage också.

I en intervju i australiska tv-showen ”Live news” berättar Miranda Kerr att hon flera gånger blivit vittne till hur modeller svälter sig eller hetsäter.

– Jag tror att det är svårt för unga tjejer att veta hur och vad de ska äta. Men egentligen är det ju väldigt enkelt, man måste fylla sin kropp med näring i stället för att räkna kalorier, säger hon.

I slutet av 2007 blev Miranda Kerr och filmstjärnan Orlando Bloom ett par. De träffades backstage på en modevisning och började genast dejta, men det var först i februari i år som de valde att visa upp sin kärlek offentligt.

Sedan dess har förhållandet utvecklats snabbt och på senare tid har paret synts på lägenhetsvisningar i New York.

De har också rest till Australien tillsammans för att umgås med

Miranda Kerrs familj. I en intervju med brittiska kändissajten Female first avslöjar modellen att hon ser fram emot att få barn:

– Om tio år hoppas jag att jag bor i ett soluppvärmt hus med en grönsaksträdgård på baksidan. Förhoppningsvis har jag tre barn, en fin hammock och ett stort badkar, säger hon.

I storbråk med paris

Hur änglalik hon än ser ut, kan Miranda Kerr ilskna till ordentligt. Det blev Paris Hilton varse häromåret.

– Jag skulle gå en visning för Heatherette och plötsligt bestämde sig Paris för att hon också ville gå på catwalken, berättar Miranda Kerr i tv-showen the Pedestrian.

– Hon pekade på min klänning, min söta rosa klänning som jag var så stolt över att få bära – och så

stal hon den! Jag tänkte bara:

”Vill du att jag ska slå ner dig med min handväska?”

Men somliga straffas som bekant med detsamma

– Fem minuter före visningen stormade Naomi Campbell in och stal i sin tur klänningen från Paris Hilton.

– Det var karma som slog tillbaka, säger en nöjd Miranda Kerr till the Pedestrian.

FAKTA

Miranda May Kerr

Ålder: 25 år.
Längd: 177 centimeter.
Bor: New York.
Modellagentur: IMG.
Född: Sydney, Australien.
Bakgrund: Upptäcktes som 13-åring när hon vann en modelltävling i den australiska tidningen Dolly. Familj: Mamma, pappa och lillebror i Australien, samt pojkvännen Orlando Bloom och yorkshireterriern Frankie.