H&M satsar vidare

Nytt designsamarbete
med Matthew Wiliamson

1 av 3 | Foto: Magnus Magnusson
Margareta van den Bosch och Matthew Williamson.
NÖJE

Plaggen ur H&Ms senaste designsamarbete med Comme des Garçons hänger fortfarande kvar i butikerna, men det hindrar inte modekedjan för att satsa stenhårt vidare. Redan till våren kommer nästa stora projekt, då med färgglade Matthew Williamson.

Färgsprakande. Det är ett ord som ofta nämns i samband med brittiske designern Matthew Williamsons kollektioner. Till våren kommer han debutera med flera kollektioner för H&M.

Fler än en kollektion

Samarbetet inleds den 23 april, då med en exklusiv kollektion endast för kvinnor i utvalda H&M-butiker. Något senare in i våren kommer nästa fas, då med sommarplagg både för herr och för dam som dessutom kommer finnas i samtliga butiker världen över. Extra spännande blir det för männen eftersom Matthew Williamson då gör debut som herrmodedesigner.

– Det är en fantastisk möjlighet att få arbeta med H&M och skapa engångskollektionen ‘Matthew Williamson for H&M’. Jag gillar att H&M har skapat ett helt nytt fenomen inom modevärlden med sin banbrytande idé att samarbeta med utvalda designers och låta dem skapa begränsade kollektioner, säger Matthew Williamson.

För den som vill sticka ut

Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare på H&M, är mer än nöjd med valet inför nästa år.

– Matthew Williamson har en kreativitet och ett sätt att arbeta med mönster som han kombinerar på ett helt nytt sätt. På så vis skapas en toppmodern London-look. Plaggen är för den som vill sticka ut, men kläderna kan också bäras mer nonchalant och nedtonat – man kan verkligen skapa sin egen stil. Matthew är dessutom fantastisk på färgsammansättningar. Detta är ett storslaget samarbete för H&M, och det ligger helt i linje med vår idé om vårens och sommarens modebild, säger Margareta van den Bosch.

FAKTA

Det här är Matthew Williamson:

Matthew Williamson kom in på Londons modescen 1997 med en färgstark kollektion som visades av Kate Moss, Helena Christensen och Jade Jagger. Sedan dess har Williamsons karriär gått spikrakt uppåt och han visar numera regelbundet sina kollektioner på modeveckan i New York.

Flera kändisar bär regelbundet hans kläder – några exempel är Sienna Miller, Keira Knightley, Kate Hudson och Gwyneth Paltrow – och förra året hedrades han på the Design Museum i London med utställningen: “Matthew Williamson – 10 Years in Fashion”.