”Jag blandar min egen färg”

Marie Serneholt delar med sig av sina skönhetshemlisar

1 av 3
NÖJE

Vad är ditt bästa tips för håret dessa torra höstdagar?

– Jag har precis upptäckt en ny serie från Redken som heter Control. Det är en grym inpackning som du sover med och duschar ur på morgonen. Håret blir superhärligt.

Huden då?

– Jag är ingen krämjunkie. Mest brukar jag använda Estée Lauder-produkter, allt från insmörjningskräm, till rengöring och ansiktsvatten.

Ditt bästa skönhetsknep?

– Jag fick lära mig ett trick av en makeup-artist. Hon lade på lite bronsigt rouge, sen tog hon en rosa skugga och baddade med pekfingret på själva äppelkinden. Då ser man väldigt rosig och fräsch ut. Som att man varit ute i höstrusket och fått härlig färg på kinderna.

Har du något budgettips?

– Jag älskar Isadoras och Maybellines läppglans. De är inte superdyra. Jag brukar blanda ihop en egen färg och mixa lite. När jag är i USA köper jag ofta Cleareyes som går att hitta i vanliga drugstores. Superbra om man varit uppe lite för länge eller är förkyld. Man ser genast piggare ut.

Vad lämnar du aldrig hemmet utan?

– Oftast har jag x antal läppglans i min väska. Kanske någon concealer. Och nagelbandsolja.

Vad har du satsat på för höstjacka?

– Jag försöker att använda min skinnjacka med en tjock tröja under så länge det går. Sen kommer jag ta fram min röda kappa med guldknappar från Juicy Couture. Den piggar upp.

Och mössa?

– Basker. Det har jag nästan varje år.

Har du några knep mot rödfrusen näsa?

– När jag var förkyld under ”Stjärnor på is” använde jag en bra täckande concealer från MAC som är väldigt krämig.

Catharina Cavalli