Vilken stil!Kunglig glans

NÖJE

Flådoga balblåsor och diamantdignande diadem. Nobelfesten är alltid en fröjd för ögat. Men vilken av årets klänningar är din favorit?

I en Lars Wallin-signerad stass av brun chiffong, en gammelrosa bolero och ett privat diadem levde prinsessan Madeleine, 26, sannerligen upp till sin titel.

Kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth, 53, avnjöt festen i ett skotskrutigt Vivienne Westwood-inspirerat nummer med dragkedjedetaljer och asymmetrisk skärning.

Kronprinsessan Victorias, 31, fuschiafärgade kreation med ett klänningsliv täckt av Swarowskipärlor var designad av Pär Engsheden. I öronen blänkte ametister och i den ståtliga håruppsättningen gnistrade som vanligt det så kallade stråldiademet.

Sveriges tjusiga first lady Filippa Reinfeldt, 41, bar en gnistrande klänning i röd spets med en liten jacka i sammet designad av Göran Alfredsson för Thalia.

Drottning Silvia, 64, strålade i isblå taft med kort ärm, guldspetsar och påbroderade pärlor från designern Jacques Zehnder. På hjässan bars kronprinsessan Margaretas briljantdiadem från England och armarna täcktes av ett par vita sidenhandskar. 5