”Jag blandar billigt och dyrt”

Under ytan i modevärlden: Agnes Carlsson

1 av 5
NÖJE

Den 29 oktober släppte Agnes Carlsson sitt fjärde album ”Dance love pop”, och efter jul åker hon på turné. Vi är vana att se henne uppträda på scenen i fina blåsor, men hur klär hon sig privat? Klick! har kikat in i Agnes garderob.

Har du alltid varit intresserad av mode?

– Kläder har alltid, vid sidan av sången, varit ett stort intresse och på senare tid har jag lärt mig att blanda billigt och dyrt. Jag älskar att hitta ett dyrt plagg som jag matchar med en accessoar eller ett annat plagg från någon av kedjorna eller en secondhandbutik.

Vilket är ditt bästa köp i höst?

– Min svarta paljettkjol som jag fyndat secondhand. Den bär jag gärna tillsammans med en annan favorit, min vita blus som kommer från systrarna Millers märke Twenty8Twelve. Tillsammans blir det en riktigt snygg kombo som jag matchar med ett par höga klackar när jag ska känna mig fin.

Högklackade skor, är det en favorit?

– Ja, jag gillar höga klackar, men de får gärna vara rejäla. Framtill gillar jag om skorna har lite platå, det gör det skönare att dansa och stå upp länge. Mina favoriter är nog mina svarta klackar med rosett på som jag faktiskt har på mig på skivomslaget till ”Dance love pop”. De kommer från CC skor i Sturegallerian och har hängt med ett tag.

Har du någon favoritbutik i Stockholm?

– Det finns några stycken som jag alltid återkommer till, en av dem är DryLake på humlegårdsgatan. Där kan jag alltid hitta något jag gillar. Men i höst har jag shoppat en del hos Whyred. Jag gillar deras höstkollektion starkt!

Använder du mycket smycken?

– Jag älskar örhängen, ju större desto bättre och helst i guld. Utan mina stora ringar i öronen känner jag mig nästan naken, ja så långt har det faktiskt gått. Några av mina bästa smycken har jag fyndat på pantbanker. Där lämnar folk in riktiga godbitar som du sen kan köpa loss till ett betydligt bättre pris.

Gillar du smink?

– Ja, jag gillar smink men privat sminkar jag mig sällan. Till fest använder jag gärna jordnära färger som klär mig bäst. Estée Lauder är mitt favoritmärke just nu, och jag använder ett ljust glans på läpparna eftersom det får dem att se större ut. På ögonen lägger jag en guldig skugga. Ända sedan jag var liten har jag älskat krämer och hudvård och i hela mitt liv har jag varit supernoga med att ta hand om min hud och rengöra den noggrant. Jag brukar ta rengöringskräm på en frottéhandduk som jag sedan gnuggar noga i ansiktet tills det känns riktigt rent. Några gånger i veckan lägger jag även min hemmagjorda ansiktsmask.