Jagade Filippas tröja i tio månader

Till slut fick Hanna be Reinfeldt om hjälp

Foto: Caroline Roosmark
Trendig Hanna Samuelsson letade efter Filippa Reinfeldts outfit i tidningen Kupé i nästan ett år. Till slut skrev hon ett brev – men fick inget svar.
NÖJE

Ni vet hur det är: man ser ett plagg på bild och blir galen när man inte hittar det själv.

Hanna Samuelsson från Visby letade i tio månader.

Till slut vädjade hon om hjälp – av statsministern.

Hanna Samuelsson var en av kvinnorna på bonden Anders Jönssons gård 2007.

När Hanna Samuelsson, som var med i ”Bonde söker fru” 2007, först såg fotot i SJ:s tidning Kupé kunde hon inte ta ögonen från statsministerfruns outfit.

”Snyggaste jag sett”

– Hennes kläder på fotot är bland det snyggaste jag har sett, säger Hanna.

Hon letade och letade – förgäves.

– Jag har till och med försökt att hitta ett liknande tyg för att själv kunna sy en likadan kjol, men det finns ingenstans.

Till slut insåg Hanna att hon behövde hjälp från högsta ort. I brevet, som damp ner på regeringskansliet i förra veckan, vädjar Hanna till Fredrik Reinfeldt:

Fick inte svar

”Du kanske tycker att det är en urlöjlig fråga, men jag skulle så gärna vilja veta var Filippa köpt kjolen och koftan? Det skulle vara jättekul att få ett svar, om du har tid förstås”.

Än så länge har Fredrik Reinfeldt inte svarat på Hannas brev. Och nu behöver han inte heller – Aftonbladet har löst gåtan. Tröjan och kjolen som Filippa Reinfeldt hade på bilden kommer från modekedjan Zara, övriga delar från H&M.

– Tyvärr är plaggen införskaffade för flera år sedan, så det är nog därför Hanna inte har lyckats hitta dem, säger Andreas Eriksson, Filippa Reinfeldts pressekreterare.