Det hänger på väskan i vår

Stilsäkra tjejer på stan visar sina favoriter

NÖJE

”Visa mig din väska och jag ska säga dig vem du är” är ett vanligt talesätt bland modebloggarna.

Satsa på kuvert- modell.

Din handväska sätter stilen.

Kompletterar klädvalet.

Och innehåller det allra viktigaste.

I vår möts en rad olika trender på väskfronten. Du väljer. Stort eller litet. Mönstrat eller slitet. Här kan du inspireras av gatumodet – och ta hjälp av tre erfarna stylister med koll på trenderna.

FAKTA

Stilkoll special!

”En otroligt rymlig väska”

Helen Westergren, 27, produktansvarig, Stockholm.

– Min leopardväska är köpt på Topshop. Den kostade runt 500 kronor och är otroligt rymlig. Snyggast är att matcha den med svarta kläder, inga andra mönster som stör.

”Jag ville ha den så där skönt sliten”

Minna Almqvist, 19, tjänsteman, Stockholm.

– Väskan är av märket Chinese Laundry och är köpt i en liten butik nära Ground Zero i New York. Jag ville att den skulle bli så där skönt sliten, så jag proppade den full med prylar. Nu är den min favorit!

”Väskan passar till allt”

Fatima Ottosson, 24, butiksbiträde/säljare, Stockholm.

– Min väska är av märket Wera, köpt på Åhléns, och den kostade runt 1 000 kronor. Jag behövde en rymlig svart skinnväska, och jag gillar att den både har axelrem och handtag. Den passar till allt möjligt, både pennkjol och baggy jeans.

”400 kronor på rea – ett fynd!”

Anki Lind, 35, sektionschef, Bromma.

– Jag hittade min väska i en liten butik i Alvik. Den kostade 400 kronor på rea – ett fynd. Jag var på jakt efter en brun skinnväska, det är perfekt till vardags. Jag får plats med det mesta i den.

”Jag har den till vardags – och till fest”

Malin Baurne, 18, student, Stockholm.

– Min väska är köpt i Barcelona. Jag hade letat jättelänge efter en väska med fransar, och hittade den på rea – för bara 80 kronor! Jag får faktiskt en hel del komplimanger för den, och jag har den både till vardags och till fest. Den funkar överallt.