Kundernas val: H&M

Vinner i sju av femoton kategorier när allmänheten röstar

1 av 3
Rusning när H&M öppnade i Tokyo.
NÖJE

Nättidningen Modette delade igår ut Modediamanten 2009. Modediamanten går till Sveriges bästa kedjoroch det är kunderna själva som utsett vinnarna.

H&M gör succé och tar hem hälften av kategorierna.

– Det är första gången kedjorna står i fokus när det handlar om modepriser. Det känns helt rätt att dela ut Modediamanten mitt i lågkonjunkturen när kedjorna får slåss om konsumenternas slantar, säger Eleonore Nygårds, chefredaktör för Modette.se.

H&M sopar mattan

Läsarna har fått rösta i femton olika kategorier - allt från vilka som gör bästa basplaggen respektive trendplaggen, vilka som är bäst på stora storlekar och bäst på skor. De flesta stora svenska kedjorna finns med som vinnare, men det är en kedja som inte helt oväntat sticker ut: H&M. I hela sju kategorier sopar de mattan med konkurrensen.

– H&M är ju representerat i hela Sverige, så självklart kommer de flesta i kontakt med kläderna och butikerna och man får kanske lite övartag redan där. Sen är det ju så att H&M ligger i framkant när det gäller trender, så vi är inte förvånade, säger Eleonore Nygårds.

Modediamanten delades ut under gårdagskvällen inför cirka 600 speciellt inbjudna gäster.

Alla vinnarna

Bäst på väskor: Åhléns
Bäst på basplagg: H&M
Bästa uppryckning under året: Lindex
Bäst på accessoarer: Glitter
Bäst på trender: H&M
Bäst på underkläder: Lindex
Bäst på jeans: JC
Bäst på mammakläder: H&M
Bäst på stora storlekar: KappAhl
Bäst på postorder: H&M
Bäst på små storlekar: H&M
Bäst på party: Gina Tricot
Bäst kvalité för pengarna: H&M
Bäst på skor: Din Sko
Bäst kedja totalt: H&M

Modettes hederspris: Monki

Läsarnas ekopris: Vero Moda

FAKTA

om Modediamanten

Marknadsundersökningsföretaget Zapera har på uppdrag av Modette.se utfört en undersökning där kvinnor i målgruppen har fått tycka till om kedjor i 15 olika kategorier. Den 16:e kategorin är Läsarnas ekopris som röstats fram av läsarna på Modette.se. Utöver detta, delar Modette.se själva ut ett hederspris.