Fashionabla julgranar

Modebranschen sätter sin prägel på julen

NÖJE

För femte året i rad fick ett antal kända modeprofiler sätta sin prägel på julen genom att styla en julgran. Resultatet bjöd på allt från en bröllopsjulgran till en bloggran.

Foto: Karina Ljungdahl
Martina Bonnier med Julbrud - Julskrud.

Lobbyn på Hotel Birger Jarl doftade glögg och granbarr. 10 stylade granar trängdes med nyfikna besökare på vernissaget för den årliga julgransutställningen. För femte året i rad har modeprofiler handplockats för att tolka den stundande högtidshelgen. En av dem är i år Martina Bonnier, chefredaktör på Damernas Värld.

– Min gran är klädd i den finaste festklänningen en modefantast kan komma på. En brudklänning symboliserar högtid, prakt, drömmar, glädje, tradition, familj, kärlek. Allt det som julen står för, säger Martina Bonnier.

Bloggande julgran

I ett annat hörn av lobbyn står en bloggran.

– Det kändes inte läge att köpa massa nytt, nu är det tid för återvinning. Något av det finaste man kan återvinna är ju ens minnen och när jag gick igenom mina bloggbilder så slogs jag över hur mycket man varit med om som man så snabbt glömmer bort, säger Ebba von Sydow, bloggare och chefredaktör på veckorevyn.se.

Eftertanke och kärlek – julens viktigaste ord enligt Sveriges modeprofiler.

ARTIKELN HANDLAR OM