Divalooken

Så fixade Agnes sin guld-look och så lätt gör du samma sak

1 av 2
NÖJE

Allt hon rör vid blir till guld. Inte minst outfiten.

För discodivan Agnes hänger det inte bara på håret.

HÅRET

Det är inte vem som helst som får röra vid Agnes hår och när SVT:s stylister försökte närma sig primadonnans hårsvall tog det stopp. I stället krävde Agnes

att stjärnstylisten Linda Gradin – som fixade hennes hår till senaste skivomslaget – skulle flygas in för att göra det angenäma jobbet.

– Frisyren tog ungefär två och en halv timme att göra. Det var mycket löshår och många produkter som skulle i, säger Linda

Så gör du frisyren

1 Spraya värmeskydd i hela håret och locka håret utanpå en 19mm bred locktång.

2 Var noga med att locka håret från ena sidan till den andra och att ta lika stora passéer. Spraya lätt med en mjuk hårspray över varje slinga.

Se också till att du lockar så nära hårbotten som möjligt – då får du volym.

3 När du har lockat klart använder du en mjukgörnade anti-frizz-produkt. Applicera den i händerna och red samtidigt ut lockarna, så håret blir större.

4 Tupera lätt där du tycker dig behöva volym. Använd en Volume master längst in i hårbotten högst upp på huvudet. Var noga med att separera lockarna.Våga trascha till håret så det inte ser så perfekt ut.

5 Avsluta med att fixera håret med en lätt hårspray och en glansspray.

GULDDRÄKTEN

För en discodiva gäller det att blända sin omgivning. Agnes Carlsson, 20, har valt att inte ta några risker på den punkten och designade därför sin omtalade kroppstrumpa helt själv.

– Tanken med den var att den skulle passa till låten. Den är ju disco och det var det jag ville få fram, säger hon till Aftonbladet.

För att få den extrent tajta effekten har gulddräkten sytts in - flera gånger - och sångfågeln vågar inte ens sitta ned när fodralet är på. För att kunna vila benen i greenroom byter hon om till en kort klänning i samma guldglittrande material.