Halvlångt är helrätt!

Gör som kvinnorna med koll och njut av axellångt hår

NÖJE

Det är inte långt, inte kort, bara mittemellan. Inspireras av stjärnorna och förvandla ditt hopplösa, halvlånga hår till en succé!

Malin Åkerman satsade på en annan hårfärg, Gwyneth Paltrow har gärna glamourlockar. Jessica Alba klippte till med en lugg och Heidi Klum kör på den klassiska uppklippta pagen.

Här får du tipsen som gör att även du kan gnistra som en stjärna i ditt halvlånga barr!

FAKTA

Inga genvägar till långt hår

– Se till att klippa topparna regelbundet. Medan håret växer är det viktigt att bygga upp kvaliteten med bra, djupgående inpackningar. Ät allsidigt så mår håret bra. Håret växer däremot inte snabbare md hjälp av vitaminer, säger Petra Lundin, toppstylist på Björn Axén.

Byt hårfärg som Malin Åkerman

Varför?

Foto: AP

Vem har sagt att blondiner har roligare? I år verkar det som om de rödlätta, karamellfärgade brunetterna skrattar mest. Dessutom ger den kashmirbruna färgen omedelbart värme till ansiktet.

Passar

Dig som har ett klassiskt skandinaviskt råttfärgat hår.

Expertens tips:

– Den här lyxbruna färgen är svår att få till själv, så jag rekommenderar starkt att du går till salong och får håret färgat. Då bör färgen hålla sig i minst tio veckor framåt, säger Tomas Edlund, chefsstylist på Wella.

Stajla:

Satsa på massor av glansprodukter, eftersom nyansen i sig är ganska kontrastlös. Har du tunt hår rekommenderar Tomas Edlund att du lägger i en droppe glansserum i moussen innan du fönar håret. Då får du direkt den där gnistrande kamerablixteffeten som gör frisyren lyxig.

Gwyneth Paltrows glamourlockar

Foto: AP

Varför?

Inget skriker fest så mycket som glamouröst tvinnade lockar. En plattång är det enda verktyg du behöver!

Passar

Dig med relativt tunt och poröst hår. Ju tjockare håret är, desto lättare tyngs lockarna ned.

Stajla:

– Använd sprejmousse i handdukstorkat hår för volym och stadga. Föna håret torrt. Ta en slinga hår, vira den ett halvt varv runt plattången och dra sedan tången långsamt utåt längs slingan medan du böjer den inåt. Vinkla tillbaka tången när det är cirka fyra centimeter kvar av hårslingan så får du en rak topp. Spreja slingan och lägg den åt sidan. Jobba dig succesivt igenom slinga för slinga tills hela håret är lockat. Avsluta med att spreja över hela håret för extra hållbarhet, säger Tomas Edlund.

Klipp lugg som Jessica Alba

Foto: All Over Press

Varför?

Den långa draperade luggen är ett av årets starkaste uttryck. Luggen ger symmetri till ansiktet och skapar omedelbart en trendig look med karaktär.

Passar

Dig som har halvtjockt till tjockt och relativt rakt hår.

Expertens tips:

– Den här luggen kräver framför allt att du har en bra relation med din frisör, eftersom du måste underhålla den minst var tionde dag, säger Tomas Edlund.

– Längden måste vara perfekt, luggen ska sticka i ögonfransarna. Blir den för lång är risken att du ser ut som en biologilärarinna och blir den för kort kan det lätt se präktigt ut.

Stajla:

Lägg mousse i handdukstorkat hår och forma sedan luggen med fingrarna när du fönar håret. Det ger håret en nonchalant känsla och en frisyr som håller i flera dagar.

Uppklippt page som Heidi Klum

Foto: AP

Varför?

Uppklippta längder ger håret mer volym och en änsla att det är tjockare än det kanske är. Det skapar också illusionen av ett ansiktslyft – det får dig helt enkelt att se piggare ut.

Passar

Dig som har relativt tunt hår med lite självfall.

Expertens tips:

– Det här är en frisyr för den som inte vill lägga flera timmar framför spegeln på morgonen. Duscha, handdukstorka, lägg i mousse och låt håret självtorka så är du klar att gå. Den enda risken är att frisyren lätt åker upp i en tofs – så se till att den alltid är i rätt längd, där den precis kittlar axlarna, säger Tomas Edlund.

Stalja:

Böj in topparna med hjälp av en plattång. Vill du ge frisyren mer glamour kan du även föna längderna inåt eller utåt med en medelstor rundborste.

ARTIKELN HANDLAR OM