Emma Wiklund tipsar om vårens måsten

NÖJE

Hon är på plats på invigningen av Lindex nya flaggskeppsbutik i Göteborg. För Sofis mode berättar Emma Wiklund om säsongens favoriter och ger tips på hur du får en uppdaterad vårgarderob till en billig peng.

Vad är hetast i vår?

Trasiga jeans, absolut. Nu finns det snygga slitningar som inte går ända in till huden. Jag satsar på ett par ljusa byxor, det känns fräscht.

Vilka färger är det som gäller?

Jag skulle säga pudriga pasteller i alla färger och former. Vårlikt rosa, blått och lavendel är fint, och gärna då till de slitna jeansen. Bleckblått, som färgen från en kulspetspenna, är också stort. Det är vårens svarta!

Material då?

Mjuk, tvättad och väldigt tunn bomull är vårigt. Tunn chiffong är ett annat hett material. Det ska kännas lite flowy sådär.

Vad har du för personlig favorit den här säsongen?

Jag har precis köpt ett par supersköna byxor. De är i chinosstuk men utan rynket som många chinos har, tänk lite herrbyxa. Överhuvudtaget tycker jag väldigt mycket om chinos. Jag bär dem upprullade och köper dem i en storlek större så att de sitter slappt och rakt, utan att vara baggy. Färgmässigt gillar jag klassiskt beige eller blått. Den som vågar kör på starkt korallfärgade. Det är extra snyggt om byxorna har en lite tvättad, solblekt känsla.

Hur får man en uppdaterad vårgarderob även om plånboken är tunn?

Jag tycker att man inte ska tänka vardag och fest när man shoppar, utan på hur man kan stajla plagget så att det funkar till både och. En klänning som du bär med romarsandaler och tights på dagen blir party med ett par höga klackar och ett bälte. Jag kommer att satsa på ett par schyssta jeans och en större skjorta i herrmodell. Sno pojkvännens, det är ett bra spartips. Titta också i din gamla garderob och klipp av ett par gamla jeans till snygga shorts.

ARTIKELN HANDLAR OM