Latex inte lika med porr

Foto: Nikdesign
Handskar i latex är ett alternativ för den som inte vill gå all in.
NÖJE

Nu är latex minst lika mycket fashion som fetisch. Det skinande materialet syns allt oftare på visningar, i filmer och på stan.

Foto: Paramount pictures & warner brothers
Malin Åkerman i Watchmen

Nyligen hade superhjältefilmen Watchmen Sverige-premiär. Lika omtalad som själva filmen är utan tvekan Malin Åkermans snortajta, svart-gula latexskapelse. Malin själv har sagt till Aftonbladet att hon tycker dräkten är skitsnygg men att det känns som att ha på sig en gummisnodd.

Nu behöver latex inte komma i form av hjältinnecatsuits. Skor och tights i glansig latex eller lack ser vi numera överallt, inga konstigheter. Det funkar lika bra till vardags som på fetischklubben.

"Alla kan bära latex"

En tjej med passion för det superglossiga gummit är Susanna (eller Sister Sinister som hon kallar sig), en av Sveriges mest kända latexmodeller. Hennes önskan är att ännu fler ska upptäcka materialets storhet.

– Alla kan bära latex. Det är avslöjande men håller in på de rätta ställena och formar kroppen bra, säger hon och tillägger att det ju faktiskt finns många typer av plagg.

– Du kan ha klänning eller byxor, men också bara accessoarer som ett par fina handskar eller ett bälte.

Vad är det som är så bra med latex?

– Den fina glansen och att det är så tight. Jag känner mig snygg när jag har det, exklusiv liksom. Materialet anpassar sig efter kroppstemperaturen och blir som ett andra skinn. Det känns som om man inte har någonting på sig.

Men är det inte sjukt obekvämt?

– Jag tror att antingen så gillar man det eller så gör man det inte, det är ju en väldigt speciell känsla. Tänk på att om det är varmt så blir det jäkligt varmt. Ingenting för första dejten alltså!

Finns det andra tillfällen när latex inte funkar?

– På jobbet kanske folk skulle kolla konstigt om man hade en klänning helt i latex eftersom det inte är så vanligt än. Men när jag går ut kör jag på det eller ett par tights och får jättemycket positiv uppmärksamhet. Folk kommer fram och frågar var jag har köpt kläderna. Många säger att de skulle vilja ha latex men inte vågar.

Så hur kan man börja om man tycker att det är lite läskigt?

– Testa accessoarer eller ett par tights till en vanlig klänning eller topp. Snyggt! Jag vet att till exempel Gina Tricot har haft billigare lacktights, det kan man prova för att se om man gillar det. Jag tycker att glansen är det som gör latex så speciellt, men man kan ju tona ner den om man inte vill att det ska vara så iögonfallande. Jag själv använder bumpershine som man kan köpa på en vanlig bensinmack, men det är inget måste.

FAKTA

Susanna

Ålder: 22

Modellnamn: Sister Sinister

Bor: Stockholm /Umeå

Gör: Modell, nishad på latex, fotograf och bildretushare

Bakgrund: Modellat och gjort shower för olika latexdesigners som tex Breathless, Libidex, Latexa och Rubber 55. Ska nästa år hosta ett av världens största latexevent i Tyskland.