Stylingakuten delar med sig av tipsen

Sofis modes stylister ger dig de bästa stylingknepen

NÖJE

Vad funkar och hur applicerar man vårens trender på sig själv?

Sofis modes stylister Linn Gustafsson och Lina Borgenbring svarar här på läsarfrågor och visar vårens trender på sitt alldeles egna vis.

”Korta av stuprören”

Linn Gustafsson svarar på läsarfrågor och visar hur trenderna kan bäras upp.

Av: Linn Gustafsson

Foto: sara Ringström

Makeup & hår: Anna Göransson

Var hittar jag en jeansväst till rimligt pris?

Kolla second hand – eller klipp av ärmarna på någon gammal jeansjacka du inte använder. Budgetkedjorna kan också ha varianter som inte ruinerar dig.

Är skinnjackan omodern eller en investering?

Skinnjackan känns alltid rätt, så har du inte någon i garderoben tycker jag absolut att det är värt att lägga slantarna på en. Satsa på en med detaljer som sömmar eller dragkedjor.

Funkar stuprören fortfarande?

I vår ska stuprörsjeansen vara lite kortare och får gärna ha detaljer som dragkedjor eller knappar längst ner. Så ja, de är lika heta som tidigare!

Kan jag ha strumpor i pumps?

Att ha strumporna synliga i pumpsen är helrätt. Väljer du att matcha med jeans bör jeansen vara lite kortare, så att det blir ett mellanrum mellan skon och jeansen. Annars är den korta kjolen eller klänningen ett bra alternativ.

”Hotta upp skinnjackan”

Lina Borgenbring gillar skinn, paljetter och hellångt.

Av: Lina Borgenbring

Foto: Maria Östlin

Makeup & hår: Anna Göransson

Glittra till vardags

”Paljettjackan är inte bara ett festplagg. Jag klär ner den med slitna jeans och vips funkar den lika bra till vardags som till fest.”

Paljettjacka, Topshop, 990 kr, jeans, Topshop, 599 kr, body, American apparel, 299 kr, armband, Topshop och Gina tricot, från 179 kr, skor, Won hundred, 1700 kr, väska, Monki, 150 kr.

Håll värmen

”Skinnjackan är mitt absoluta favoritplagg, men än så länge är den för tunn att ha bara som den är. Därför lägger jag till en jeansväst – och blir både varm och trendig på samma gång.”

Visa benen

”Eftersom jag är en sucker för jeansshorts åker de på även i år. När det blir varmare ute kombinerar jag dem med ankelsockor och skyhöga klackar. Perfekt för dagar när det blir för svettigt med strumpbyxor under shortsen.”

Fejka längden

”Den hellånga klänningen känns fortfarande riktigt het och har man inte längden med sig är det ett enkelt sätt att se längre ut. Addera ett par schysta klackar och du ser lika graciös ut som du känner dig.”