Räddningen för en shopaholic

Vill du förbli råsnygg utan att maxa kreditkortet? Våra experter lär dig hur.

1 av 3
Rearusning för en shopaholic!
NÖJE

Aktuell forskning utförd av brittiska forskare visar att 74 procent av alla kvinnor tänker på shopping var 60 sekund. En annan studie visar att 75 procent av alla kvinnor skulle föredra shopping på fritiden framför vilken annan aktivitet som helst. Och forskningen visar också att 85 procent av alla köp världen över är gjorda av av kvinnor.

Med sådan statistik är det lätt att förstå varför shopaholic-kvinnan inte längre bara är en stereotyp utan också ett fenomen. Självklart är det då inte heller någon förvåning att författare som Sophie Kinsella och Hollywood-producenter som Jerry Buckheimer har tagit sig an denna trend. De är hjärnorna bakom populära Rebecca Bloomwood – en hängiven shopaholic vars passion för mode leder henne mot ekonomisk katastrof. Hennes liv speglas nu i bioaktuella En shopaholics bekännelser.

Sno stilen

Så hur kan vi behålla vår shopaholic-status utan att göra ett stort modemisstag och hamna i ett hav av skulder? Vi samlade ihop några modeprofiler och det här är vad de hade att säga om saken.

Även om inte alla är ämnade att sätta trender kan du definitivt lära dig att ”dress to impress”. Clare Watson, toppstylist på NHJ Style Consultancy, föreslår att du tar en titt på kvinnor vars kläder inspirerar dig eller på hur kvinnor på jobbet, gatan eller nattklubben stylar sig. Var emellertid noga med att bara kopiera de delar som passar dig.

Överstyla inte

Becky Day, manager på London Fashion Weekend show, säger att stilar från magasin ofta ser bättre ut nedtonade, i magasinen är det oftast överstylade för att få effekt.

Patricia Field (Sex and the city) skapade några fantastiska outfits till den kommande filmen och menar att gamla kläder blir som nya med hjälp av styling.Addera till exempel ett brett bälte till en klänning du burit lite för ofta eller lägg till en färgglad scarf till en gammal kappa.

Dålig ekonomi men vill hänga med

Nästa fråga vi alla undrar över är hur vi ska klä oss moderiktigt samtidigt som vi både håller en tajt budget och försäkrar oss om att vi inte plockar upp förra säsongens reavaror. Clare Watson förklarar att det är viktigt att vara stilsmart och förutse vad som kommer att vara trendigt nästa säsong. Om du gör din läxa ordentligt kan du haffa kap nu som kommer att vara högsta mode om några månader.

Men vad är då måste-ha-varorna för 2009? Våra experter rekommenderar att du snappar åt dig ett par trasiga jeans som går att rulla upp eller ett par byxor med vidd upptill och smalt nertill. Matcha byxorna med ett par högklackade ankel-boots så prickar du in en av de hetaste stilarna.

Perfekta basgarderoben

Slutligen har Clare Watson lagt märke till att medan trender kommer och går varje säsong så finns det några grundpelare som alltid borde finnas i din garderob. De kommer att garantera dig en chic stil för varje tillfälle och kan utgöra en enkel utväg de dagar du bara inte har en aning om vad du ska ha på dig. Satsa på ett par smala mörkblå jeans, vida svarta byxor, en krispig vit skjorta, den lilla svarta, en svart blazer, låga spetsiga svarta skor och ett par skärp. Mixa och matcha dessa, lägg till några färgglada trendiga accessoarer och para med en svart eller brun skinnväska.

Har du några bra tips? Diskutera nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM