Ingen mat på modeveckan!

Hur ska en stackars modejournalist överleva i modellmiljön?

1 av 70
Makeup på! Backstafe på Stylein.
NÖJE

Dagens bästa: All form av föda lyser med sin frånvaro under modeveckan. Vatten och vin är det som bjuds (och i ärlighetens namn faktiskt ganska lite av den senare varan). Det kom därför som en fantastiskt positiv överraskning att HunkyDory valde att lägga små paket med delikata kakor och muffins på varje stol. Mums!

Dagens sämsta: Helena Hörstedt är utan tvekan en av Sverige skickligaste modeskapare. Hennes detaljarbete är hänförande, det var därför lite förargligt att modellerna pinnade på så snabbt och stirrigt att man knappt han njuta av det fantastiska hantverket.

Bäst klädda: Elin Nyström som designar Stylein är alltid lika fin. En snygg men ändå cool stil som är omöjlig att inte gilla!

Skvaller: Dag 1 och dag 2 på modeveckan var helt hysteriska, trängsel och gruff överallt och hela tiden. Dag 3 infann sig ett lugn. Mer utrymme och det tog helt plötsligt inte 40 min att komma ut från visningssalen. Skönt, men man undrar ändå vad som hände. Vart tog alla vägen? Pallar modefolket inte mer än 2 dagar?

Trend: Den svenska modescenen har tidigare främst varit känd för sina jeansmärken som designat funktionella vardagsplagg. Med Helena Hörstedt, Sandra Backlund och Fifth Avenue Shoe Repair i spetsen börjar man skönja en designtrend som kan bli signifikant för Sverige – välarbetat och avancerat skrädderi. Kul!