Modevärlden är skrämmande

Becki Newton berättar om hur verkligheten ser ut

1 av 2
Becki är en vanlig syn på röda mattan, oftast iklädd kortkort.
NÖJE

I Ugly Betty spelar Becki Newton ûberbitchen Amanda . Sofis Mode fick ett snack med tv-stjärnan

Hur lik är du egentligen din bitchiga rollkaraktär Amanda?

- I början tyckte jag att vi var varandras totala motsatser eftersom Amanda är en sån manipulerande, elak och slug person men efterhand när man lär känna henne bättre så känner jag att vi faktiskt har fler likheter än olikheter.

Tycker du att den riktiga modevärlden är lika ytlig som den bild ni visar i Ugly Betty?

- Den är värre! I min erfarenhet som jag har fått då jag har fått gå på röda mattan och på Fashion Week så har jag insett att det är ännu mer överdrivet i verkligheten, det är lite skrämmande faktiskt.

Vad tycker du om de ideal som dominerar modevärlden idag?

- Jag tror inte att det kommer förändras så därför tycker jag det är extra bra att det finns förebilder som Betty som visar att tjejer inte behöver vara supersmala och trendiga för att vara framgångsrika.

Vilken är din bästa skönhetshemlighet?

- När du delar en pizza med din kille ät inte hela halvan utan bara en fjärdedel!

Vad är det viktigaste för att du ska känna dig fräsch?

- Sömn är det absolut viktigaste skönhetsmedlet. När man möter en person som man tycker är vacker så kan man lita på att den har sovit bra eller kommer från en avslappnande semester. Jag behöver minst 8 timmar per natt.

Vilka skönhetsprodukter kan du inte leva utan?

-Jag har just börjat använda en produkt som heter Revitalash som man stryker på ögonfransarna innan man går och lägger sig. Den gör att man får mycket längre och tjockare ögonfransar och är helt fantastisk. Men man måste använda den varje natt för att få resultat.

Hur förbereder du dig för att promenera röda mattan?

- Jag får hjälp av experter som tex stylister vilket oftast tar en timma. Jag är inte rädd för att testa olika stilar och ett illrosa läppstift. När det kommer till ögon älskar jag den sotiga looken matchat med bleka läppar, det ser alltid modernt och sexigt ut.

Ni spelar in Ugly Betty i New York just nu, vad bör man inte missa om man åker dit?

- Times Square. Jag träffade faktiskt min man precis vid tunnelbaneuppgången på Times Square, åk dit så kanske du också träffar ditt livs kärlek.

ARTIKELN HANDLAR OM