"Jag mår illa av Sex and the city"

Skodesignern Manolo Blahnik dissar serien som gjorde honom känd

1 av 4
Tjejerna i ”Sex and the city” kanske borde byta skor.
NÖJE

Manolo Blahnik gick nyligen till ilsken attack mot filmen och serien som gjort hans skor världsberömda.

Men han är inte den enda som surnat till den senaste tiden - här är tre modebråk som rört upp starka känslor.

Bråk nummer 1: ”Jag mår illa av ’SATC’”

Många designers hade fått rysningar av lycka över chansen att klä karaktärerna i ”Sex and the city”. Men skogurun Manolo Blahnik, 67, tycker snarare att det framkallar illamående. Anledningen – han tycker att det är jobbigt att vara känd.

– Taxichaufförer känner igen mig nu, det är alldeles för mycket och jag känner mig inte bekväm. Jag ville aldrig bli någon kändisdesigner, säger han till sajten Contactmusic.

Tv-serien ”Sex and the city” gjorde skodesignern till ett världsnamn. I filmen spelade ett par blå Manolo Blahnik-skor en viktig del i handlingen.

– Vi hade ett väldigt bra år tack vare de där dumma satinskorna. De räddade vårt företag. Men om folk börjar prata ”Sex and the city” med mig så mår jag illa, säger han.

Bråk nummer 2: ”Jag vet inte vem Heidi Klum är”

Stjärndesignern Karl Lagerfeld, 76, måste ha ett rejält horn i sidan till fotomodellen Heidi Klum, 36. Elaka grodor har hoppat i en strid ström ur Lagerfelds mun i flera månader.

Det började med att han hävdade att supermodellen är för tjock för catwalken, sedan att han inte förstår vad hon är känd för, att han aldrig jobbat med henne och att ingen i Paris vet vem hon är. Men den grövsta förolämpningen var ändå när han hånade hennes make Seal, 46.

Karl Lagerfeld.

– Jag är ingen dermatolog, men jag skulle inte vilja ha hans hy. Min ser bättre ut, hans är full av kratrar, sa han till tidningen The Sun.

Nu har Heidi Klum äntligen gett svar på tal i tidningen Page Six:

– Jag förstår inte varför Karl sa så. Han kanske vill synas i tidningen? Det känns bisarrt att han säger att han inte vet vem jag är eftersom han har skickat kläder till mig. Men det är okej, man kan inte bli omtyckt av alla.

Bråk nummer 3: Chefdesignern sa upp sig i protest

Sofis mode har tidigare berättat om bråket mellan Lindsay Lohan, 23, och Esteban Cortazar, 25 – chefdesigner för modehuset Emanuel Ungaro. Bråket handlade om att ägaren ville anställa skandalskådisen som kreativ konsult för att hajpa upp märket.

– Esteban hotar att lämna företaget om Lindsay blir anställd, sa en källa till New York Post i juni.

Nu har hotet blivit verklighet. Lindsay Lohan är ombord och Esteban Cortazar har lämnat skeppet. Skådespelerskan, som tidigare bara designat leggings, har nyss släppt sin första kollektion tillsammans med den nya chefdesignern Estrella Archs, 35.

– Jag vill föryngra märket och skapa mer vågat mode, säger Lindsay till tidningen WWD.