Sessans svindyra sällskap

Victorias väska går på cirka 100 000 kronor

1 av 4
På senaste tiden har Victoria blivit mer modeintresserad och förnyat sin stil - som hyllas av Aftonbladets moderedaktör Sofi Fahrman.
NÖJE

Finanskris? Inte på slottet.

Victoria har blivit en modesessa med smak för Hollywoods dyrgripar.

Bara hennes Hérmès-väska kostar runt 100 000 kronor.

Kronprinsessan har ofta sagt att hon egentligen inte är särskilt modeintresserad. Jämfört med till exempel norska Mette-Marit har hon stått sig slätt.

Men på senare år har Victoria fått hjälp att ta upp kampen som modelejon. Dels av sin lillasyster Madeleine, men också av stylisten Tina Thörnqvist. Nu syns hon i allt mer exklusiva kreationer.

Bärs av stjärnorna

– När man ger henne en komplimang för en snygg klänning säger hon ofta något i stil med att hon är glad att hon har blivit klädd i dag också, säger Aftonbladets hovreporter Jenny Alexandersson.

En av guldklimparna i prinsessans garderob är en variant av den berömda Hérmèsväskan Birkin, döpt efter skådespelaren Jane Birkin, som just nu bärs av många internationella stjärnor.

Diamantdekoration

Väskorna specialbeställs och kan bland annat fås i äkta krokodilskinn eller dekorerade med diamanter. Beroende på utförande kostar de alltifrån 60 000 kronor och upp till sexsiffriga belopp.

Kronprinsessans är en enklare variant, men skulle enligt bedömare kunna gå loss på runt 100 000 kronor.

– Jag jublade när jag såg henne med Hérmèsväskan, säger Aftonbladets modeexpert, Sofi Fahrman.

Även hon har uppmärksammat Vickans nya stil.

– Det är så många gånger man har önskat att få möjlighet att klä Victoria. Hon har ju sådan utstrålning att hon passar i allt. Det är roligt att se att hennes stil har blivit lite mer uppdaterad och att hon vågar sticka ut lite grann.

Länge var det en tradition att hovdamer hämtade upp plagg och accessoarer till Slottet där kungligheterna gjorde sina val. Men senaste tiden har utseende och stil blivit allt viktigare för Victoria.

”Tycker det är roligt”

Resultatet, enligt Jenny Alexandersson, är att hon har gått från sportig, möjligen någon tantig, till att

bära det hetaste:

– Victoria har börjat tycka att det är roligt med mode. Stylisten Tina Thörnqvist är verkligen en nyckelperson i hennes nya stil.

FAKTA

Debatten om väskan går vidare:

Ska kungahuset få så mycket pengar att prisessorna ska kunna köpa lyxprodukter? Är det kanske i själva verket bra att kungahuset kan visa upp en lyxig utsida? Debatten är i full gång, häng med du också. Skriv din åsikt i artikelkommentarerna.

Kristina Olsson Emma Eneström