Ecomode på tre färgstarka karriärkvinnor

NÖJE

När LivingGreen.se visar vårmode för karriärkvinnan har de valt att göra det på tre framgångsrika och viljestarka sådana. Linda Skugge, Petra Tungården och Dominika Peczynski fick under en förmiddag bli stylade i vårens ekomode. Här är resultatet.

Feminint, sobert och personligt. Vårens mode för karriärkvinnan är en mix av ekologisk lyx och vintagefynd. Petra Tungården, Linda Skugge och Dominika Peczynski är inte kvinnor vi automatiskt förknippar går till kontoret i ekologisk bomull. LivingGreens moderedaktörer plockade ihop en businessgarderob utifrån kvinnornas offentliga profil och stylade om dem. Vi satte på dem klimatsmart från topp till tå, kläder de kanske inte skulle valt ut själva.

Linda Skugge

Linda Skugge: Blå klänning i ekobomull från Dagmar, ca 1500kr. Cremevit kofta 1000 kr. Mörkblå skor 2400 kr båda från Camilla Norrback.

Stylisten Anne-Lie Karl om Lindas kläder:

– När vi hittade klänningen från Dagmar så tänkte vi direkt på Linda. Den är som gjord för henne. En mix av rock och eko.

Petra Tungården

Petra Tungården: Beige trenchcoat 2000 kr. Aprikos klänning 850 kr båda från Camilla Norrback. Skor 2200 kr - Gucci från Studio Vintage. Väska och solglasögon köpta second hand, privata.

Stylisten om Petras outfit:

– Petras garderob är klassisk men samtidigt ledig utan att bli damig. Hon har underbart långa ben som bär upp det mesta.

Dominika Peczynski

Dominika Peczynski. Ljusrosa blus 1099 kr - European Culture/Pure and Simple. Beige kjol 1300 kr - Camilla Norrback. Brosch och örhängen är Dominikas egna och är antika.

Stylisten om Dominikas kläder:

–Till Dominika valde vi en kvinnlig och elegant garderob med ljusa färger i kombination med vintage accessoarer för att få den unika känslan. Eko kan vara kvinnligt utan att bli bohemiskt.