Solkysst utan strålar

NÖJE

Inte måste du hänga på stranden för att se ut som en beachbabe.

Snyggaste brännan fixar du i badrummet!

AV: Anna Wahlberg FOTO: Peder Wahlberg

BUS-enkelt - så gör du

Från glåmig bleknos till sexig solgudinna. Noggranhet är a och o för ett fulländat brun utan sol-resultat.

1 Börja med en peeling av hela kroppen. Torra, döda hudceller har en tendens att suga åt sig extra mycket färg och ge missfärgningar på huden. Var därför extra noggrann på känsliga områden som fötter, armbågar och knän. Duscha bort alla skrubbrester noga och torka dig helt torr.

2 Förhindra att torra fötter, armbågar och knän drar åt sig för mycket färg genom att smörja in dem med en lätt bodylotion.

3 Applicera brun utan sol kroppsdel för kroppsdel, lugnt och metodiskt. Stryk på krämen med mjuka tag och var noga med att det blir ett jämnt lager över hela hudytan. Smörj även in de känsliga områdena, men var lätt på handen och gnugga inte in färgen.

4 Tvätta händerna noga när du är klar, särskilt mellan fingrarna. Med en skrubbkräm får du bort de sista krämresterna.

5 Vänta en kvart innan du går och lägger dig eller klär på dig. Böj inte på knäna och håll ut armarna från kroppen så undviker du fläckar i armhålor och knäveck.

Härliga hetingar

Ojämn, orangefärgad och illaluktande? Inte alls, våra fejkfavoriter funkar i alla lägen.

Omedelbar snyggfix för benen. ”Golden beauty summer legs” är en färgad brun utan sol-kräm späckad med glamouröst guldskimmer. Från Helena Rubinstein. Pris, 360 kronor.
”Dior bronze self-tanner shimmering glow”från Dior är en lyxigt silkig kräm laddad med ljusreflekterande skimmer. Pris, 380 kronor.
”Delectable self tanning mousse” är en fluffig vit mousse från Clarins som är lätt att applicera och ger en fin solkysst look samtidigt som huden känns smidig och återfuktad. Pris, 385 kronor.
Plättlätt med servett! ”Capital soleil brun-utan-sol-servett” från Vichy ger ansiktet en läcker gyllenbrun färg. Pris, 29 kronor/styck.
”Sublime bronze express pro” sprejar en finfördelad dimma som utan handpåläggning ger en snygg solbränna. Från L’Oréal Paris. Pris, 170 kronor.
Oslagbar tidigt på säsongen! ”Summer glow” från Dove är en lätt applicerad, återfuktade bodylotion som gradvis bygger upp en naturlig bränna. Pris, 49 kronor.
Bästa skrubben före brun utan sol eller som räddare i nöden för skarvar eller ränder. Dubbelverkande ”Face & body scrub” innehåller mekaniska peelingkorn och glykolsyra. Från Md Formulations. Pris, 440 kronor.
Rivig sockerskrubb avlägsnar torrt fnas och gör huden len och rosig. ”Pomegranate sugar body polish” från MOR Cosmetics/Eleven. Pris, 450 kronor.

Flammig eller felfri

Lär dig tricken som gör fuskbrännan snyggare och naturligare än en månad i paradiset.

Kim Kardashian lyckas ro hem en jämn bränna. Frågan är om det är den kaliforniska solen som ligger bakom eller om hon fått lite hjälp på traven.

Är produkten snabbverkande eller mycket färgstark? Använd ett par gummihandskar så undviker du att färga handflatorna.

För att undvika skarvar på handryggen: smörj först in händerna med handkräm, ta sedan sparsamt med brun utan sol på en bomullspad och applicera försiktigt.

Undvik att busa kvällen före festen! Fuskbrännan är

snyggast andra dagen efter appliceringen, eftersom det mesta av det orange pigmentet försvinner det första dygnet.

Välrakad och på djupet återfuktad hud ger intryck av att vara slätare, jämnare och väldigt mycket snyggare.

Många brun utan sol-produkter innehåller ljusreflekterande skimmer som försvinner efter första duschen. Komplettera busbrännan med en skimrande bodylotion för snyggaste spirorna.

Fula ränder och skarvar? Lugn, kemisk peeling slipar bort och jämnar ut färgen.

Finaste färgen

Ett par droppar ”Face magic drops” från Collistar och en timme är allt som behövs för att fixa solbrun färg i fejjan. Pris, 245 kronor.

Gel, sprej eller milk? Vi hjälper dig hitta rätt i skönhetsdjungeln.

Sprej: Lätt att applicera och komma åt även på ryggen och baksidan av benen. Stå på en handduk för att skydda golvet. Spreja på avstånd, känns huden våt är du för nära.

Milk: Perfekt för dig med normal hud. Har du torr hud finns risk att färgen sugs upp ojämnt med missfärgningar som följd. Många milker bygger gradvis upp brännan så att du kan reglera färgstyrkan till en nivå som passar dig perfekt.

Gel: Silkigare och lättare att applicera jämnt över huden. Färgad gel är allra enklast, då ser du precis var färgen hamnar och får lite bränna på en gång. Har något längre torktid, så vänta innan du klär på dig och undvik att böja armar och ben.

Servett: Främst för ansiktet och för den som vill ha en lättare solbränna. Smidig att använda och med perfekt jämnt resultat, även vid hårfäste och ögonbryn. Passar också till pojkvännen med skäggväxt.

Visste du att de flesta bus-produkter inte innehåller solskydd? Glöm inte att komplettera med solskyddsfaktor så minskar risken för solskador, rynkor och pigmentfläckar.