Så fixar stjärnorna drömkroppen

"Jag gick hem och tränade magdans framför tv:n"

NÖJE

Sommaren är här och det är dags att kasta kläderna. Sofis cityliv avslöjar hemligheten bakom kändisarnas bikinikroppar.

Eva Longoria Parker:

Av alla hemmafruarna på Wisteria Lane så är Eva Longoria Parker, 35, den som klär sig i de minsta och tajtaste kläderna. Så har skådespelerskan också alltid varit intresserad av träning. Hon har till och med en universitetsexamen i kinesiologi – läran om kroppens rörelser.

Träningen: Eva Longoria Parker tränar tre till fyra gånger i veckan tillsammans med sin personliga tränare Aimet Victoria. Hon varierar viktträning, coreövningar och kickboxning. Eva Longoria Parker blir lätt uttråkad och ser därför till att hennes tränare byter träningsrutin ofta – allt för att hålla motivationen uppe.

Maten: Eva Longoria Parker följer Sunfare-dieten. För cirka 400 kronor om dagen kör företaget Sunfare ut färdiglagade rätter ända fram till dörren. Varje mål består av 30 procent magert protein, 40 procent långsamma kolhydrater och 30 procent omättat fett.

Kristin Cavallari

När Lauren Conrad, 24, lämnade MTV-såpan ”The Hills” letade programmakarna efter en ny huvudperson att följa. De fann Kristin Cavallari, 23. Till skillnad från den väna Lauren Conrad har Kristin Cavallari utmålats som en riktig bitch i serien – men det gör inte hennes strandkropp mindre avundsvärd.

Träningen: ”The Hills”-stjärnan Kristin Cavallari gillar att ta ut sig ordentligt när hon tränar. Hon brukar köra cirkelträningsklassen Burn 60 på sitt gym.

– Jag kommer ut droppandes av svett och passet tar fullständigt kål på mig, men det fungerar, säger hon till tidningen Us Magazine.

Hon har ofta svårt att motivera sig att gå till gymmet – men det problemet löser hon genom att träna med en kompis.

Maten: Kristin Cavallaris bästa knep för att hålla sig till en hälsosam kost är en kombination av kontroll och belöning.

– Kontroll sex dagar i veckan, och sedan tillåta sig själv att äta vad man vill den sjunde dagen.

Jennifer Aniston:

Skådespelerskan Jennifer Aniston, 41, håller på att spela in filmen ”Just go with it” på Hawaii. De första bilderna från inspelningen visar den vältränade stjärnan i rosa bikini och hennes nya toppform har blivit en riktig snackis.

Träningen: Jennifer Aniston har börjat med träningsformen Budokan. Det är en mix av kampsport, hathayoga och meditation. Hon tränar i tvåtimmarspass med sin personlige tränare Cameron Shayne.

– Det lyfter rumpan, tajtar till magen och får hennes ben att se längre ut, säger han till tidningen Grazia.

Maten: Jennifer Aniston börjar gärna dagen med färska frukter, bär och en kopp grönt te. Hennes kost innehåller råa grönsaker, protein från fisk och ägg och nyttiga fetter. Hon ser till att hålla sig borta från mättat fett, alkohol, socker och all processad mat. Och hon dricker mycket vatten – minst två liter om dagen.

Foto: Stella pictures
Anna Paquin tränar boxning flera dagar.

Anna Paquin:

När Anna Paquin, 27, fick rollen som Sookie i succéserien ”True Blood” visste hon att den innebar såväl tajta t-shirts och korta shorts som heta nakenscener.

– Konstigt nog tycker jag att nakenscenerna är mycket mindre jobbiga än att hela tiden gå runt i minimala kläder, säger hon till hälsomagasinet Self.

Träningen: Anna Paquin tränar boxning flera dagar i veckan tillsammans med sin personliga tränare Clay Burwell.

– Hon slår hårt! Och hon har en grym vänsterkrok, säger han till tidningen People.

Anna Paquin har en aktiv livsstil och gillar cykelturer och surfing. Dessutom säger hon sig vara helt besatt av pilates.

Maten: Skådespelerskan är vegetarian och har inga problem att hålla sig borta från onyttig mat – hon tycker helt enkelt inte att det är gott.

– Jag vill inte vara en av de där skådespelerskorna som säger ”Jag äter cheeseburgare hela tiden”. Det gör jag inte! Jag äter massor med frukt och grönsaker, säger hon till Self.

Namn: AnnaLynne McCord. Ålder: 22 år. Bor: I Los Angeles. Mest känd för: Rollen som Naomi Clark i serien ”90210”. Hemlig last: Tacos och jordnöts-M&M.

AnnaLynne McCords:

Hon har kroppen alla pratar om i Hollywood just nu. Sofis mode har kartlagt hemligheterna bakom ”90210”-stjärnan AnnaLynne McCords vältränade figur.

1. Svettas med kompisar

Öppna en kändistidning och chansen är stor att du ser AnnaLynne McCord sporta på en strand med sina kompisar.

– Eftersom jag jobbar så oregelbundet har jag sällan tid att varken träna eller umgås med vänner, så därför försöker jag göra båda samtidigt, säger hon till magasinet Shape.

– Jag brukar ta promenader i flera timmar med min bästa kompis, då får vi både motion och tid att umgås.

2. Bli peppad av mode

AnnaLynne McCord har ofta på sig kroppsnära klänningar som gör henne motiverad att hålla formen.

– Jag älskar glamourösa klänningar. Det är helt fantastiskt att kunna sitta på mode-visningar och spana in kläder som man vill ha på sig på alla fester framöver. Jag sitter med mobilkameran och tar bilder på mina favoriter, berättade hon när Sofis mode träffade henne backstage på modeveckan i New York.

3. Tänk utanför gymmet

När skådespelerskan först flyttade till Los Angeles hade hon inte råd att köpa gymkort, så i stället gick hon med sin syster till biblioteket och lånade med sig ett gäng träningsfilmer.

– Vi upptäckte Neena och Veena, ett par egyptiska tvillingar som har utvecklat en rad magdansrutiner. Vi gick hem och gjorde alla. Magdans har en positiv bieffekt – när man skakar på rumpan kan man inte låta bli att känna sig vacker och sexig, säger AnnaLynne McCord till Shape.

4. Sömn viktigt

– Jag dricker massor av vatten, och så använder jag en receptbelagd medicin mot akne som heter Benzaclin. Jag hade mycket problem med min hy när jag växte upp, så jag gick till en hudläkare som rekommenderade den. En annan viktig sak är sömn. De gånger jag verkligen sover ut får jag en mycket finare lyster i hyn, säger AnnaLynne McCord till Teen Vogue.

FAKTA

Så äter AnnaLynne McCords

Frukost: Ett mål som AnnaLynne McCord aldrig hoppar över. Gärna en fullkornssmörgås med stekt ägg.

Lunch: En wrap eller smörgås, antingen med kalkon eller skinka.

Mellanmål: En müslibar.

Middag: Fisk eller kyckling med ris och sallad eller grönsakssoppa. Favoriträtten är citronmarinerad kyckling med fettucini och spenat. ”Jag älskar den rätten eftersom den är lättlagad och klar påen halvtimme”, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM