Hamna i blickfånget som Kristen Bell

Detaljerna gör hela skillnaden. Det vet Kristen Bell, 30. Hamna i allas blickfång på ett kick — vi visar hur!

NÖJE
Foto: ap
Kirsten Bell.

Föna håret blankt

1. Börja med att arbeta in en fönprodukt i fuktigt hår.

2. Dela håret i en mittbena, fäst överhåret med en stor hårklämma och börja föna underhåret.

3. Använd en platt borste, gärna i naturhår, för en rak och blank effekt. Dra borsten från hårbotten och utåt och följ efter med fönen.

4. Avsluta med ett lätt, lite glansgivande hårsprej.

Fixa bästa grunden

1. Använd en tunn foundation som låter din egen hud lysa igenom för att behålla en naturlig känsla. Lägg lite concealer på partiet runt ögonen för att dölja mörka ringar. (Foundation, ”Studio ­secrets high ­definition smoothing foundation 245 kronor, L’Oréal Paris och Krämrouge, ”Multi-blush cream compact” i nyansen ”Raspberry”, 255 kronor, Clarins.)

2. Le mot dig själv i spegeln och massera försiktigt in en krämrouge till önskad rodnad. Tänk på att huden blir lite röd av masserandet, så vänta en stund och lägg eventuellt på lite till.

3. Svep lite löst puder där du känner att du vill matta ner blanka partier.

4. Lägg även puder på ögonlocken – det gör att ögonmakeupen sitter betydligt bättre.

Låt ögonen lysa

1. Fyll i ögonbrynen med en brynskugga. Var noga med att det blir en mjuk övergång utan några skarpa linjer.

2. Måla en ljus skugga på hela ögonlocket och i ögonvrån för en highlightereffekt.

3. Lägg en ljust nötbrun skugga på ögonlocket och sudda den till ett mjukt avslut strax ovanför globlinjen. Dra en linje med en mörkgrå kajal i franskanten runt hela ögat.

4. Klipp av en rad med lösfransar på mitten och fäst på den yttre delen av ögonlocket för ett lite flörtigt intryck. Avsluta med svart mascara. (Mascara, ”High ­impact curling mascara”, 205 kronor, Clinique och Kajalpenna, ”Studio secrets” i nyansen ”Grey”, 125 kronor, L’Oréal Paris.)

Skapa finaste plutet

1. Dra en linje längs läpparnas yttre kant med en ljus penna och sudda försiktigt med ett finger. Det ska inte bli en tydlig linje, utan bara ge lite fint plut.

2. Använd en pensel och fyll i läpparna med ett hallonrosa läppstift. ( Läppstift, ”Color riche shine gelée” i nyansen ”Shiny grapefruit”, 130 kronor, L’Oréal Paris.)

3. Blir dina läppar lätt fnasiga? Håll dem mjuka och lena genom att ta för vana att borsta dem med tandborsten då och då efter att du smörjt in dem med läppbalsam.

4. Se upp för solen! Huden är som tunnast på läpparna – använd ett läppbalsam med solskyddsfaktor.

AV: Anna Frid FOTO: Mikael Gustavsen