Kändissnygg på beachen

Här är frisörens tips till bästa strandhåret – och kändisfrillorna som håller

NÖJE

Hasse Nilsson är kreativ ledare på Noir Stockholm. Här är hans bästa tips för sommarhåret:

Hasse Nilsson är kreativ ledare och frisör på Noir Stockholm.

Varför är det extra viktigt att ta hand om sitt hår under sommaren?

– Håret fungerar lite på samma sätt som huden, men tyvärr missar vi ofta att skydda håret. Risken är då stor att du kommer tillbaka från semestern och måste börja bygga upp ditt hår från början igen.

Om jag ska satsa på en speciell produkt i sommar, vilken rekommenderar du?

– Jag rekommenderar att du satsar på en fuktserie och en solsprej. Lägg i den som en balsam-inpackning innan du går ut och solar så aktiverar värmen produkten och du får både solskydd och fuktbehandling.

Vilket är ditt bästa tips för att skydda sommarhåret?

– Om du är ute och seglar eller ligger på stranden och har långt hår så är det bra att sätta upp håret i en fläta eller skydda det med en sjal. Vad många inte tänker på är att vinden också sliter väldigt mycket på håret, så se till att skydda det om du ska spela golf eller vistas i blåsiga miljöer.

Snyggaste kändisfripporna!

MIRANDA KERR

Varför vi gillar den: Nonchalant strandsvall är definitionen av sexigt sommarhår.

Så gör du: Applicera mousse i fuktigt hår och föna torrt. Locka sektioner av oregelbundet stora slingor med en större locktång. Vinkla tången mer horisontellt än vertikalt, då blir lockarna coolare och inte så prinsessaktiga. Krama slutligen in lite vax i topparna och fixera frisyren med en torr hårsprej för den rätta sträva känslan.

VICTORIA BECKHAM

Varför vi gillar den: Trendfrisyren passar lika bra på röda mattan som på stranden.

Så gör du: Föna in mousse i håret för extra stadga och vänd sedan huvudet upp och ner. Ta lite vax i handflatorna och dra med hjälp av händerna in håret i en stram tofs mitt på hjässan. Snurra sedan ihop hela svansen och fäst den tajt med några hårnålar.

HAYDEN PANETTIERE

Varför vi gillar den: Lättskött, somrig och fräsch frisyr som definitivt vänder blickarna till sig.

Så gör du: Applicera sedan en klick hårgelé i händerna och dra bakåt genom nytvättat och fuktigt hår. Ta sedan en kam och borsta håret så att det lägger sig stramt bakåt. Är ditt hår naturligt lockigt eller vågigt är det enklare om du fönar håret torrt först och sedan kramar in en klick vax i handflatorna som du drar bakåt, tipsar Hasse Nilsson.

Julia Klingener